Miért lesz Estére kevesebb tejem?
estére mindenkinek kevesebb a teje. attól, hogy te megnyomod és nem jön belőle, még lehet benne tej, a baba tudja szívni...
miből gondolod, hogy éhes marad? mennyi idős?
ha igazán éhes lenne, hidd el megenné a tápszert...
amúgy estére kevesebb a tej, de megváltozik az állaga, zsírosabb és laktatóbb. igazodik a baba igényeihez.
2 liter? Én ennyi idősen fél nap alatt ittam meg 5 litert. Kicsit igyál többet, akár tejszaporító teát is ihatsz, vagy sört. Ha úgy érzed kevés a tejed.
Ha csak simán megnyomod nem biztos, hogy jönni fog belőle, néha külön technika kell a kézi fejéshez is. Nekem még kézi fejéskor sem jött belőle.
3 hósan lehet növekedési ugrása, ilyenkor kb 2-3 hétig olyan mintha nem lenne elég neki semmi. Lehet, hogy ő jól van lakva és azért nem kell neki a tápszer. Az is lehet, hogy nagyon ki van fáradva estére, és azért nem eszik eleget. Ilyenkor ne pánikolj, hanem etesd meg kicsit sűrűbben. Pl fürdés előtt és után is. Vagy fél-1 órával a vacsi után ismét. Kb fél óra kell, hogy megteljen újra a tejcsatorna, ha kiszívta.
Szerintem tök felesleges a tápszer. Sokan ott rontják el, hogy azt hiszik nincs elég tej, ezért hozzátáplálnak, aztán ha rákap a baba akkor meg sírnak, mert kevesebb tej kell neki. Szerintem hanyagold a tápot.
Esetleg próbáld meg a meleg vizes borogatást, Etetés előtt forróvizes rongyot tegyél 10 percig a melledre. Az kicsit fellazítja, és könnyebb lesz kiszívnia a tejet. Illetve tejszaporításra is szokták alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!