Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejérzékeny babák anyukái...

Tejérzékeny babák anyukái miket esztek?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, lehet érzékeny a babám a tejre.

4 hetes, 4 hétig küzdöttem hogy legyen tejem (totál nulla volt eddig, cseppek), mire végre lett értékelhető mennyiség, most jött ez:(

A terhesség alatt végig diétáztam (cukor, magas vérnyomás miatt só és fűszermentes, de akkor nyilván tök jól ráértem főzögetni), és most kicsit kiborultam, hogy nem elég a szokásosan szoptatás alatt nem javasolt ételeket kerülni, de kb. mindent kellene. Persze tudom hogy sok mindent lehet már kapni, olvasok is utána, de pár tipp jól jönne, főleg "kész"ételek terén.

Kilenc hónapig nem ettem egy jóízűt, most kicsit rosszul érint, hogy kb.megint semmit nem ehetek, amit szeretnék.

dec. 8. 14:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%

Akkor hajrá tápszer és még van oldva. 4 hetes babánál ritka jogy kiderüljin tényleg nem bírja a tejet ,ahhoz nagyon intenzív tünetek szoktak lenni mint véres széklet....

A pöttyök az arcán és a hasfájás életkori.

Egyébként minden is van már tej mentesen nem kell kétségbe esni csak olvasni. Amit főzök mindent meg lehet oldani tej nélkül vagy vegán cuccokkal.....

Szóval nem hisztizni kell jogy nem ettél hanem kinyitni a szemedet.önsajnálatot nem kell erőltetni!

2 tej tojás allergiás gyerek anyukája vagyok ìgy tudom miről beszélek.

dec. 8. 14:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Képzeld, pont véres széklete volt. Egyébként nem hisztizek, de persze hogy rosszul érint. Ha szarnék bele az egészbe, nem itt kérdezgetnék. De jó, hogy te ilyen szuper vagy, sajnos nem lehet mindenki ilyen tökéletes mint te.
dec. 8. 15:17
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

terhesség alatt végig diétáztam (cukor, magas vérnyomás miatt só és fűszermentes, de akkor nyilván tök jól ráértem főzögetni), és most kicsit kiborultam, hogy nem elég a szokásosan szoptatás alatt nem javasolt ételeket kerülni, de kb. mindent kellene. Persze tudom hogy sok mindent lehet már kapni, olvasok is utána, de pár tipp jól jönne, főleg "kész"ételek terén.

Kilenc hónapig nem ettem egy jóízűt, most kicsit rosszul érint, hogy kb.megint semmit nem ehetek, amit szeretnék.

Hát ez mégis mi!saját magadat sajnálod hogy mi lesz veled ha nem ehetsz amit akarsz. Én pont leszarom hogy mit nem ehetek ha a babám egészsége múlik rajta!

dec. 8. 15:25
 4/13 A kérdező kommentje:
Inkább lépj tovább a kérdésen, mivel válaszolni nem sikerült rá, csak bunkózni. köszi.
dec. 8. 15:30
 5/13 anonim ***** válasza:
33%

Egyébként megbott a mentés tápszer add neki azt te meg eszel amit akarsz. Neki még jobb is lesz mert legalább gyorsabban regenerálódik .

Senkinek nem kötelező szoptatni!!!!

6/13 anonim ***** válasza:
20%
Te se vagy különb!
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk már 4 hetesen kiderült, hogy tejfehérje allergiás. Most 2,5 éves még nem nőtte ki. Mellette tünetel 4 keresztallergénre is (szója,citrus,borsó, banán). 2 éves koráig szoptattam. Először csak a tejet és a szóját kellett elhagynom. Az már segített, de nem volt tökéletes. Hozzátáplálásnál derült ki a többi. Azokat elhagyva lett az igazi.

Mindent ettem, amiben nem voltak ezek. Amiben volt azt meg otthon elkészítettük növényi tejjel-vajjal.

Van facebookon Tejfehérje allergiások csoportja és Csecsemőkori táplálék intolerancia csoport, ezek nekem hasznosak voltak. Hozzátáplálásnál a Mentesen is teljesen könyv jól jött (könyvtárból is kiveheted).

Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan privátot.

Kitartást!

dec. 8. 15:39
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
Hat én tápszerre váltottam és kész. Minden baja megszűnt 3 nap alatt. Dietánál meg mondtàk hogy 6 hét is lehet mire javulás látható...na tudod ki fog addig ordítást hallgatni. Felnő tápszeren is🙂
dec. 8. 15:55
 9/13 anonim ***** válasza:
58%

Nálam kiderült, hogy tőlem örökölte, előtte nem voltak klasszikus tüneteim..

Szóval hidegzuhany..

Míg a gyerekem kinőtte, én így maradtam..

Szóval megtanultam vele êlni..

Mindent eszem olyat amit lehet… vagy annak alternatíváját

Ami hiányzik..

Cimkenézés nélkül nem ehetek..étteremben tájékozódni kell..

A gyorséttermeknél nem ehetek mindent, ezt nem lehet kiküszöbölni..

Péksütiknél csak nehány boltban jelölik az allergéneket

Hiányzik az igazi sajt…

És a sajtos sütemények

Ennyi

De van fb tejfehérje allergiás csoport is.

De mi a kérdés igazából?

Ha gondolod írhatsz priv is..

Szoptatás alatt mit akarsz kerülni???

Alkoholon kívül kb mindent lehet.. ( k betűsök az egy nagy bullshit)

(Össz 5. Éve szoptatok már)

Mai menü

Tükörtojás

Kenyér

Felvágott uborka, paprika

Tízórai

Alma, sósmogyi mandarin volt.

Ebéd

Brassói steakkrumpli cékla gyöngyhagyma

Vacsit mêg nem tudom

Uzsira kêszülünk

Ebéd maradék ês répa alma..

Plusz nasi a mikuláscsomagból

dec. 8. 16:41
 10/13 anonim ***** válasza:
64%

Őszintén én nem bírtam tartani teljesen, semmit nem ehettem ami tartalmaz tejfehérjét ami pedig olyan dolgokba is megtalálható amire nem is gondoltam. Egyre vékonyabb voltam, erőtlenebb. Tejfehérje mellett a paradicsomra is extra érzékeny volt a pocakja.

Milumil Pepti tápszert kapta és kb 1 hét után teljesen megszűnt a hasfájása.

Minden tiszteletem aki végig csinálja. 🙏🏻

dec. 9. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!