Napi 2 szál cigi/Iqos?
Mennyire artalmas napi 2 szál cigi de inkább Iqos szoptatás alatt
?
Valahol azt olvastam,hogy 20 száltól jut át a nikotin a tejbe ami bajt okozhat.
Nyilván tudom 1 száltól is jut bele de gondolom nem egy hatalmas mennyiség , hamár azt mondják inkább a cigis tej mint a tápszer?!
Inkább a tápszer mellett döntök akkor ha nagyon ártalmas 2 szál…
Lemondtam terhesség alatt a cigiről de most sajnos kezdek vissza szokni rá. 🙁
Én sem a cigit, sem pedig az iqost nem erőltetném amíg szoptatsz.
Nem tudom ki mondja azt hogy a cigis tej mint a tápszer, hát szerintem inkább a tápszer mint a cigis tej. De még ha ezt veszem, akkor sem kéne, mert gondolom nem öltözöl át minden cigi után, a szád is olyan, a kezedbe is beivódik. /mondjuk ez az iqosnál lehet nem játszik. De ha én cigiznék gyerek mellett, akkor minden cigi után teljesen lesikálnám magam. El lehet ítélni, én ezt nem preferálom. A passzív dohányzás meg eleve rosszabb is, főleg a babákra.
Köszi a válaszod 🙂
Egy oldalon láttam, hogy inkább a cigis tej mint a tápszer.
A teraszon cigizek és Iqos-t inkább. Nem szivja be a füstöt , utána kezet,arcot és fogat mosok.
De tudom a nikotin benne van a tejben csak mikor ürül ki? Azt nem tudom.
De ha nem tudok vele leállni akkor a szoptatást abba hagyom. 6 hónapos egyébként a kicsi. A tápszert is elfogadja. Nekem sincs bajom a tapszerrel egyébként. 🙂 csak önzőségnek érzem, de ennyit csak megengedhetnék magamnak napi 2 szál “cigit”.
Ezert erdeklodom hogy milyen mennyisegben lehet a nikotin a tejben.
Nem önzőség, hanem felelőtlenség, hogy csak azért szoptatnád, hogy ne érezd magad rosszul, amiért a cigi miatt leválasztod.
De a gyerek érdeke az, hogy olyan anya tejét ne kapja, aki BÁRMENNYIT is szív. Mert annál tényleg ezerszer jobb a tápszer.
Nem napi 20 száltól jut át az anyatejbe, hanem onnantól billen a mèrleg nyelve a tápszer felé.
A legjobb az, természetesen, ha nem cigizel.
De napi 1-2 szál mellett az anyatej a jobb megoldás.
Fontos, hogy a rád szállt korombòl se kapjon a baba. Kösd be a fejed, míg cigizel vagy moss utána hajat. Cserélj ruhàt.
Emelett dohányzó ember szén-monoxudot is lèlegez ki, ezért nem biztonsàgos dohànyos mellett aludnia kisbabànak.
Ha most szoksz vissza, akkor pròbàlhatsz alternatìvàt keresni a stresszkezelésre.
Most megprobalom ugy, hogy nem gyujtom meg a cigit hanem siman szivom meg a mozdulatot is csinalom. Hatha segit valamit de megsem cigizek.
Hulyeseg?
Koszi a valaszokat . 🙂🙂
Tõk jó módszer. Ha sokáig nem dohànyoztàl, akkor valószìnűleg nem a nikotin, hanem a ritulálészerű rutin hiányzik
Esetleg az, hogy legyen magadra 5 perc nyugiidő? Rászokhatnàl, hogy félrevonulsz egy kàvèval/teàval pàr percre.
Ha tudsz angolul, ez a legjobb forrás:
A lényeg hogy az anyatej előnyei a dohányzó anyák esetén is felülmúlják a tápszert. Ez nem egy személyes vélemény, hanem az eddigi kutatások alapján ez az álláspont.
Természetesen a legjobb, ha nem dohányzol. Egyrészt a bőrödből folyamatosan párolog a méreg, akármit csinálsz. Másrészt a tejbe is bejut, nem csak a nikotin hanem a bomlàstermékei, meg amit még beszívsz. Na és a gyereked se szeretné idejekorán elveszteni az anyukáját.
Az elektromos cigaretta valószínűleg sokkal kevésbé káros a babára, de nem kockázatmentes az sem, valamint kevesebb róla az adat.
A nikotin felezési ideje 2 óra a vérben. De igazából nem ez a lényeg, hanem hogy a legkevésbé rossz közvetlenül szoptatás után szívni, hogy a lehető leghosszabb idő teljen el a következőig. Hogy ez konkrétan mennyiségre mennyi nikotin, azt nem írta a cikk. Napi 20 szál fölött már hányást okozhat, 5 szálnál már kimutatható a babában. De alatta is átjut csak nem tudjuk olyan pontosan kimutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!