Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Zöld széklet anyatejes csecsem...

Zöld széklet anyatejes csecsemőnél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két hetes a kisfiam, kizárólag anyatejes, nagyon ügyesen szopizik az első perctől kezdve. Igény szerint szoptattam az elmúlt két hétben, rengeteg időt tölt cicin. Az utóbbi 2 napban megvàltozott a székletének a színe, sötètzöld lett, előtte mustársárga volt. Fàjt kétszer a hasa, vigasztalhatatlanul sírt. Nincs láza. Ha mellre teszem megnyugszik szoptatás közben. Tegnap vettünk Biogaia cseppet neki.

A csalàdtagok és a védőnő szerint lehet, hogy túleszi magát anyatejjel. De ilyen létezik? Iszsz babáknál előfordulhat, hogy túl sok anyatejet vesz magához és nem tudja megemészteni? Vagy valami más miatt lehet zöld a széklet? Sok mindent olvastam, de tapasztalatokra lennék kiváncsi. Korlátozzam a Pici anyatejes szopizását 3 óránkéntra vagy ez egy tévhit?

Cumit nem fogadja el, kidobja a szájából, de nem is akarom, hogy cumizzon.

Kb mennyi ml anyatejet ideális egy szopizásnál ennie? 3400 g

okt. 16. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy túl sok laktázban gazdag ,,első" tejet evett, amitől a zöld epefestéknek nincs ideje lebomlani. Ez nem káros, vagy kóros.

Ha nem zavarná a babásat, nem kéne vele semmit kezdeni.

Nem a szoptatás mennyisègèt, idejèt kell korlátozni, hanem azt érdemes megpróbálni, hogy 2-3 órás blokkokon belül mindig ugyanarra a mellre teszed vissza. Így több ,,hàtsó" tejhez jut. Pl. éjféltől 3-ig bal mell, 3-tòl reggel 6-ig jobb mell, 6-tòl 9-ig megint a bal, és így tovább. Közben, ha a másik mell túltelìtődik, èpp annyit èrdemes lefejni belőle, hogy ne feszüljön.

A szoptatás hosszát, gyakorisàgàt, mennyisègèt korlátozni, cumit adni kifejezetten káros lenne.

okt. 16. 11:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha más panasza nincs csak a zöld széklet, akkor ne érdekeljen. Nekem a 3.nak végig az volt, míg anyatejes volt, semmi baja nem volt.
okt. 16. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt tanácsolom én is, amit az egyes írt, nekem is ezt tanácsolta a szoptatási tanácsadó. Lehet az is elég lesz - ha egyébként egy szoptatáson belül mellett szoktál váltani - hogy egy szoptatáson belül nem rakod át a másik mellre, hanem hagyod, hogy teljesen leszivattyúzza az elsőt, hogy hozzáférjen a hátsó tejhez.
okt. 16. 21:17
 4/4 anonim ***** válasza:

"A csalàdtagok és a védőnő szerint lehet, hogy túleszi magát anyatejjel."

Ez a védönö szakmát tévesztett. Méghogy túleszi, ekkora marhaság...

okt. 20. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!