Véres széklet 6 hetes csecsemőnél?
Pedig a tejfehérje okozhat okozhat véres székletet, a laktóz intolerancia nem, inkább hasmenést. A tejallergia székrekedést és hasmenést is. Én sokat olvastam tejallergiáról, babákkal kapcsolatos tapasztalatokat miközben vártuk a tápszerváltás hatását. Szóval meglepett, hogy a székrekedés mennyire gyakori mert azt hittem ugyanúgy hasmenést okozhat, mint a laktózintolerancia. Szóval igazából végbélrepedés lehet a tejallergiától kialakuló székrekedésnek is.
Mivel még 6 hónaposan is hasfájós volt a babám (székrekedése is volt de inkább a rengeteg gáz miatt szenvedett) felírta az orvos tápszert tejallergiásoknak valót, 1 hét múlva azt mondtam semmivel nem jobb. Ő csak legyintett, hogy jó pár hét mire kiderül mert ha tejallergiás akkor nem biztos, hogy rendeződnek gyorsan a panaszok. Igaza lett. Én voltam a legjobban meglepődve, amikor kb másfél hónappal a kezdés után elmúlt a hasfájása.
Ezt most csak arra írom hogy türelem, sajnos a diéta hatása nem azonnal jelenik meg. Ha arról van szó persze. Ahogy olvasgattam a többi babának is kellett 1-1,5 hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!