Kedved Anyukák! Ha a kisfiam cumisüvegből kapja az anyatejet (a szoptatás terén nagyon nehéz 3 hónap után szeretnék áttérni erre), akkor a lefejt tejet meddig hagyhatom a cumisüveg melegítőben hogy azt ne kihűlve adjam neki a következő etetéskor?
Mindig etetés után fejem le a következő adagot. Így Tehát ha pl. 10h-kor megetetem a 7h-kor lefejt tejjel, akkor a kb 37-39 Celsius fokos cumisuveg melegítő vizében állhat a köztes idő alatt?
Ha szerintetek ez így nem jó módszer, megköszönöm a tippeket hogy Ti hogyan alakítottátok ki a rendszert.
Nagyon köszönöm!
Én simán egy mély tálba forralt vizet öntöttem és abba tettem a cumisüveget. Így kb 1-2 perc alatt átmelegedett.
Nálunk is így kapta a lefejt tejet.
Ne hagyd benne, mert ahogy te is írtad, ha egy óra múlva kell az még oké, de ha 3,5!?
Te sem biztos, hogy meginnád a melegben hagyott dobozos tejet, pedig annak már nem is sok köze van az igazi tejhez.
Tedd be a hűtőbe, ha látod az éhségjeleket pár perc alatt felmelegíted és kész. Kibírja.
Nagyon köszönöm a válaszotokat! :)
Igen, szerintem is sok idő 3 órát a melegítőben hagyni, ezért is merült fel bennem a kérdés hogy vajon más anyukák hogyan csinálják úgy hogy a tej is megmaradjon értékesnek de a babának se kelljen várnia a melegítésre :)
De akkor ezek szerint nincs ilyen megoldás a babának várnia kell kicsit mindenképp! :/
Nagyon köszönöm mégegyszer!
Semeddig nem lehet. Kozvetlenul elotte kell melegiteni.
Igen nyilvan ez sajnos nem jo, mert ha ehes nagyon sir, de ki fogja birni azt a 2 percet.
Igazabol ha tapszeres is ki kell birniuk ennyit. En 5 honapig fejtem a tejet es adtam uvegbol, kesobb lett tapszeres.
Ugyanugy varnia kellett, de jelentem mar 1,5 eves es nem maradt meg benne ez az elmeny. Ahogy en se emlekszem, hogy bajom lett volna attol, hogy csecsemokent varnom kellett a kajara 🤷♀️😂
Nagyon egészségtelen ötlet a tejet melegen tartani.
Beteszed a hütöbe, amikor megéhezik a gyerek, felmelegíted. A tejmelegítöben max. 2-3 perc, mire megmelegszik a tej, mire tisztába teszed, már etetheted is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!