Meddig nem ciki a szoptatás? Mikortól adnátok üvegből/pohárból a tejet/tápszert/tejitalt?
Én 2 évig szoptattam a lányom. Tápszert,tejitalt,tejpépet nem kapott.
Tehéntejet is ritkán, mert fáj tőle a hasa és kiütéses lesz.
Egyik gyerekemet 4 hónapig,
másikat 3,5 évig szoptattam, akkor választotta el magát.
Ki előtt lett volna "ciki"?
Nem premier planban csináltam, családon kívül nem tudta senki, rajta meg "nem látszott". Okos, ügyes, jó étvágyú, szépen fejlődő kisgyerek.
*cikinek.
Elírtam, bocsi.
Utolsó voltam.
Mindig is furcsának tartottam, hogy az van sulykolva a nőkbe, hoz, szoptatni KELL a gyereket, nehogy már tápszert kapjon, aztán kb 1 éves kor után meg azt kapjuk, hogy minek szoptatod már azt a gyereket, hát már olyan nagy. 2-3 éves kor körül pedig egyenesen ciki.
Én kicsivel 2 éves kora előtt valasztottam le (22 hónapos volt), egyrészt kert terhes lettem a 2.picivel és borzasztóan fájt ha csak hozzáért a mellemhez, másrészt mert teljes mértékben komfortszopi volt, nagyon terhes lett az egész számomra. De egyáltalán nem érdekelt volna, ha bárki cikinek tartana, hogy én szoptatom még a gyerekemet.
Szerintem sem ciki szoptatni addig. Nem másoknak kell megfelelni, hanem magadnak. Ha neked kényelmes és nem jelent terhet, nem gondolnám problémásnak.
Tehéntejet egy éves koráig nem ajánlatos adni piciknek, utána is 24 hónapos korukig kb. 0,5 liter a maximum ajánlott (legalábbis gyermekorvosunk szerint). Én nem azzal váltanám ki, meg nem is tápszerrel, hanem egyéb folyadékkal, pl. vízzel. A sima tehéntejben olyan tápanyagok vannak, amelyeket más ételekből tud fedezni egy jól evő baba. :)
10 hónapig szoptattam, nekem elég volt ennyi. Igazából magát választotta el, de nem is erőltettem, fokozatosan csökkent az igénye.
Nekem a fogakkal már rettegés lett volna. Így is nagyon rossz volt a technikája, harapott, tépett.
Mindenkinek úgy kéne csinálnia ahogy neki jó.
Nem szabadna az anyákra ilyen és ehhez hasonló elvárásokat rakni, hogy mindenért meg az ellenkezőjéért is legyen bűntudatuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!