Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi oka lehet annak, ha valaki...

Mi oka lehet annak, ha valaki még mindig szoptatja az 5 éves gyerekét?

Figyelt kérdés
A gyerek még mindig igényli? Vagy az anya nem tud leválni?
szept. 23. 23:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

"A természetes leválasztódás 3-4 éves kor körül szokott megtörténni, de akár 6-7 éves korig is kitolódhat."

Aha, milyen jó buli is lenne, hazajön a suliból az elsős-másodikos gyerek, megcsinálja a leckéjét, aztán megy cicire. Hagyjuk már, ez nem normális dolog. Még 3 éves koráig se szoptatnék egy gyereket, mert onnantól már vannak emlékei (átlagban), és szerintem erre kamaszként, felnőttként rohadtul nem akar emlékezni senki. Persze, kisbabakorban természetes, de.....

Nálam a nagyon NAGYON maximum a 2 éves kor lenne. Más kérdés, hogy mindkét gyerekem elválasztotta magát már 1 éves kora előtt, de őszintén, én nem bántam.

szept. 24. 09:30
 12/21 anonim ***** válasza:
89%

#2 szerencsére nem világháborús időkben élünk, amikor jobb híján az anya csak a mellét tudta odaadni a 4-5-6 éves gyerekének.

Nem normális ebben a korban is ,,szoptatni,,.

Összebújni, simogatni kell, ez nagyon fontos, és ezzel is el lehet altatni. De a cici nem normális.

szept. 24. 09:33
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

Találkoztam ilyen esettel, ott az volt az indok, hogy van kistestvér is, aki még baba és szopik, viszont a nagytól "nem lehet megtagadni", mert ő azt látja, hogy a kicsinek jár és ő is akarja. Az anyának bűntudata volt, hogy az 5 éves gyerek üvölt a cici után. Nem ő vágyott erre, csak nem akart traumát okozni a nagyobbnak ezzel. Meg állítása szerint ilyenkor addig üvölt, amíg nem kapja meg.

Nem értek ezzel egyet.

szept. 24. 10:02
 14/21 anonim ***** válasza:
89%
Bolond
szept. 24. 11:23
 15/21 Derjaderja ***** válasza:
16%

Nekem a lányom 4 éves korig cicizett (ebből 2 évet tandem szoptattam), a fiam decemberben lesz 4, ő most ősztől fogadta el, hogy cici nélkül aludjon el, de azért általában a legtöbb éjjel azért megjelenik az ágyunkban ecéllal.

Én nem tartom magam betegnek vagy perverznek, de még túlkötődő anyának sem, dolgozom, néha éjjel is, járok sportolni stb, egyszerűen ilyen gyerekeket szültem és ìgy alakult, de amíg nem voltam ebben a helyzetben, én is bolondnak néztem az együttalvó, tipegőket szoptató stb anyákat.

szept. 24. 11:41
 16/21 Derjaderja ***** válasza:
25%
Zárójelben hozzáteszem, hogy azért nekem már jó ideje bazira elég ebből, 4 éves kornál tovább semmiképp nem folytatom.
szept. 24. 11:44
 17/21 anonim ***** válasza:
68%
#8 te is osoba vagy.Ilyen olyan okbol.🤣🤣🤣Persze egy elsgs gyereket is szoptatnànak.🤦🤦🤦
szept. 24. 14:06
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
Az már nagyon beteges
szept. 25. 20:32
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

4 èves az màr nagy.Màr egy 2 èves is.🤦

szept. 26. 07:23
 20/21 Derjaderja ***** válasza:

19. Ez van. Ahogy fentebb említették, még bőven a természetes leválasba, emellett az orvosilag normális jelenségek közé tartozik.

A többi csak vélemény, nincs ezzel semmi baj, hogy mindenkié más. Nekem a sogórnőm, az egyik szomszédunk, de a kollégáim között is volt, aki szoptatta még ilyen korban a gyermekét, és a kötődő irányzatok ezt bátorítják is. (Ezekkel én amúgy nem azonosulok maradéktalanul). A régi iskolához szokottaknak nyilván teljesen fura. A még régebbieknek meg nem.

szept. 26. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!