Lehet szeretni a komfortszopit anyaként?
Sok válaszban olvasom, hogy a “cici nem arra való, hogy azon csüngjön egész nap a baba”, “nem vagyok biocumi”, stb.
Azon gondolkoztam, hogy van-e itt olyan, aki ezzel szemben annyira élvezi a szoptatást, komfortszopit, mint én.
Már lassan 5 hónapos a babám, így egyre kevesebbet igényli, de volt, hogy minden napközbeni alvását a cicin töltötte, sőt éjjel is csak úgy aludt. Még ma is órákat alszik cicin minden délután. Ébrenlét alatt is rendszeresen kínálom, óránként is akár.
Én ezt élvezem. Szeretek vele összebújni és soha nem éreztem tehernek, hogy órákon át rajtam cuclikázik.
Érez valaki hasonlóan?
"Ébrenlét alatt is rendszeresen kínálom, óránként is akár."
Nekem csak ezen akadt meg a szemem. A többi nagyrészt oké, vannak ilyen babák, pl. ha felkel arra, hogy elveszed tőle, akkor persze nem is nagyon tudsz mit csinálni, mint visszaadni neki.
De miért kínálod anélkül, hogy kérné? Tukmálásnak tűnik. És aztán persze hogy egyre inkább szükséglet lesz, mint akiknek a cumi lóg állandóan a szájukban, csak nálatok ez a cici. Nem mindegy, hogy komfortszopi, vagy pótcselekvés. Minden más rendben van, amit írsz, de ez a mondat így roppant furcsa.
“Ébrenlét alatt is rendszeresen kínálom, óránként is akár”
“Nem jókedvemből teszem én sem”
Aranyos, hogy rájöttél ez mennyire gáz és próbálsz szépíteni, de én azt érzem itt sokszor neked kell az a komfortcici, nem a gyereknek, ez pedig érzelmi elhanyagoltságra utal
Hasonlóan voltam eleinte én is. Mondjuk én nem kínáltam magamtól, ha igényelte/kérte akkor adtam, és addig volt rajta, amíg igényelte, mindkét gyerekem. Én sem teherként tekintettem rá, bár elismerem, a második baba esetében már kicsit nehezebb volt igazán meghitté varázsolni ezeket a pillanatokat, de azért sikerült.
Egy ideig nem is volt ezzel gond. Viszont most már lassan 4 éve folyamatosan tart, szóval már kezd sok lenni :D A kicsi is 2 éves lesz novemberben, a nagy már szerencsére jó ideje leszokott, de azért még ő is bújik a cicihez és simogatja meg minden, sokszor már ez is az őrületbe kerget. Összebújni, ölelgetni őket, meghitt pillanatokat átélni már tudunk másképp is, nem csak a cici a módja, és én már igényelném, hogy ezt elengedjük. Persze a kis mini-légvédelmi szirénám nem igazán engedi ezt végigvinni, de majd megérik rá ő is. Nem lesz több gyerek, szóval megvárom, amíg megérik a kíméletes (viszonylagos sírásmentes) leszoktatásra, de ha lenne harmadik babám, vele biztosan tudatosabb és ilyen szempontból szigorúbb lennék.
Egyik szavad üti a másikat. Neked jólesik, azért csinálod. Ez egy dolog, majd lesz ez kényelmetlen is, majd megoldod.
Aztán azt írod, nem jókedvedből teszed, meg óránként, dehát ilyen a baba, ezt igényli.
Nem, nem igényli magától, te szoktattad rá.
3 óránként is lehet enni, akkor azt igényelné.
Iszsz az első hetekben van, amíg tényleg eszik, alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!