Lehet szeretni a komfortszopit anyaként?
Sok válaszban olvasom, hogy a “cici nem arra való, hogy azon csüngjön egész nap a baba”, “nem vagyok biocumi”, stb.
Azon gondolkoztam, hogy van-e itt olyan, aki ezzel szemben annyira élvezi a szoptatást, komfortszopit, mint én.
Már lassan 5 hónapos a babám, így egyre kevesebbet igényli, de volt, hogy minden napközbeni alvását a cicin töltötte, sőt éjjel is csak úgy aludt. Még ma is órákat alszik cicin minden délután. Ébrenlét alatt is rendszeresen kínálom, óránként is akár.
Én ezt élvezem. Szeretek vele összebújni és soha nem éreztem tehernek, hogy órákon át rajtam cuclikázik.
Érez valaki hasonlóan?
Órákat alszik cicin, meg egész éjjel?
Most még jólesik, és pár hetesen miért ne, mert pici. De ez már nem komfortszopi, nagyon meg fogod szívni.
2 évig szoptattam igény szerint. 2 óránként, mert úgy kérte.
1.5 éves koráig szoptattam éjjel is. Utána az már elmaradt. Pont 2 évesen választottam el.
De ha nem fogytam volna csontsoványra a szoptatástól,nem hagytam volna abba.
Én nagyon szerettem szoptatni.
És tudod,mit mondok? Jobban hiányoltam,mint a gyerekem!!!
NINCS szüksége a babádnak alvás közben a cicidre. NEKED van rá szükséged!!!
Csökkentsd le. Mert az elválasztás nagyon nehezen fog menni. NEKED.
Én nem hagytam cicin alvás közben, mert amint jóllakott, engedte is el, tettem az ágyába aludni.
De még így is nehéz volt elengedni.
Depresszióba fogsz zuhanni,ha nem fogja már kérni.
Ez így nem normális, te is tudod.
Engedd felnőni!!
Persze, tudom, hogy még kicsi. Nem azt mondom,hogy ne szopjon. Szoptasd akár 2 éves koráig, mint én. De szabj határt neki. A babádnak,hidd el, NINCS rá ilyen mértékben szüksége!
Jó tanácsként írtam. Lehet,hogy most még nem hiszed el. Talán fél év múlva. Nem baj.
En is szerettem szoptatni, na de neked semmi dolgod nincs?... ez az óránként kínálás, csak úgy mert miért ne, ez már függőségnek tűnik.
Szerettem én is a dolog intimitasat, de bőven elég volt 2-3 oránkent, meg elalváshoz.
Nem jókedvemből teszem én sem, hanem mert ha elveszem tőle, akkor felébred.. :D De ettől függetlenül nincs vele problémám ezzel, mint itt sokan másoktól olvasom. Ő letehetetlen baba, szóval mér várom a délutánt, amikor én is le tudok vele dőlni és nem a hordozóban kell vele talpalnom, amíg alszik.
Persze, ha nem első gyerek lenne, akkor ezt nem lehetne így csinálni.
Nálunk ilyen egész napos cicizés akkor és addig volt, mikor nagy nehezen kiküszöböltem a szoptatási hibákat, és kellett neki 1-2 nap, amíg beállt a tejmennyiség, és ő is megügyesedett.
Ez 6-8 hetes kora közt volt. 5 hónaposan már csak evéskor volt igénye meg alváshoz a szopira. Érdekelte a világ, kúszott, kutyázott, 5.5 hónaposan felült, szóval fontosabb dolga volt, mint az anyja csecsén csüngni naphosszat. 😄 1.5 éves, még szoptatom, de sehol nem akarja letépni rólam a felsőt, továbbra is csak alváshoz kell neki. Ja, és cumija sem volt soha.
Természetesen, amikor ébrenvan, akkor szabadon mozog. 3 hónap 0 naposan már mindkét irányba forgott, 4.5 hónaposan pedig már négykézláb áll és kutyázik. :)
Csupán délután cicin alszik és nekem ez nem fáj, sőt. De látom, jól esik kiforgatni a szavaimat nektek, ami nem baj, csak picit elcsúszik így a kérdés fókusza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!