Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet szeretni a komfortszopit...

Lehet szeretni a komfortszopit anyaként?

Figyelt kérdés

Sok válaszban olvasom, hogy a “cici nem arra való, hogy azon csüngjön egész nap a baba”, “nem vagyok biocumi”, stb.

Azon gondolkoztam, hogy van-e itt olyan, aki ezzel szemben annyira élvezi a szoptatást, komfortszopit, mint én.

Már lassan 5 hónapos a babám, így egyre kevesebbet igényli, de volt, hogy minden napközbeni alvását a cicin töltötte, sőt éjjel is csak úgy aludt. Még ma is órákat alszik cicin minden délután. Ébrenlét alatt is rendszeresen kínálom, óránként is akár.

Én ezt élvezem. Szeretek vele összebújni és soha nem éreztem tehernek, hogy órákon át rajtam cuclikázik.

Érez valaki hasonlóan?

aug. 26. 21:30
A kérdező szavazást indított:
Minden nap órákat cumizott a cicimen és imádtam
Cumizott volna, de én nem akartam
Nem volt igénye a komfortszopira, de engedtem volna
15 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
67%

Persze, van olyan, de ott valami nincs rendben az anya önértékelésével. A gyerek se arra való, hogy lógjon egész nap az anyja csöcsén.

Fontos a testi kontakt, jó esetben az anya és a baba is igényli, de ez nem egész napos szoptatást jelent. Ahol az anya részéről nincs igény arra, hogy önállóan is létezzen napi pár órát, ott valami hiányzik.

aug. 26. 21:37
 2/27 anonim ***** válasza:
59%
Fuh, én mondjuk ezt kicsit betegnek érzem :D Férjeddel rendben van a magánéletetek? Amúgy az én babám cumiból eszik, a mellet csak komfortszopizásra használja. Amúgy néha jól esik egy kis meghitt időt tölteni ilyenkor a kisfiammal, nincs vele semmi bajom, ha máshogy nem nyugszik meg akkor szívesen adok neki, de direktbe nem erőltetem rá a mellem azért, vannak élvezetesebb dolgok is az életben :D
aug. 26. 21:37
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy a "komfortszopi" (vagy úgy általában a szoptatás) lett volna bármikor is a napjaim fénypontja, de nem is akasztott ki annyira, mint ahogy itt olvastam sok kismamától.

Egyébként szerencsém is volt, sosem vitte túlzásba a fiam, és arra is minden zokszó nélkül átállt, mikor már napközben nem szoptattam.

aug. 26. 21:38
 4/27 anonim ***** válasza:
76%
Én akkor hagytam percekre, ha éppen jóllakott és elaludt, én hulla fáradt voltam és éppen kényelmesen ültem, nem akartam megmozdulni. De amúgy nem tartom jó ötletnek, mert utána nehéz leszoktatni róla, és amúgy is csak első gyerekkel működik, ha már van egy nagyobb melletted, esélytelen elmerülve összebújni fél napokra.
aug. 26. 21:43
 5/27 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez nem rossz dolog, de meddig?
aug. 26. 21:45
 6/27 anonim ***** válasza:
65%

Beteg vagy...minek kínálod óránként???

Ha éhes lesz jelezni fogja.

Kismajmot nevelsz te is a gyerekedből

aug. 26. 21:45
 7/27 anonim ***** válasza:
78%

Nappal nem volt teher, legalabb en is fekudtem a babaval orakon at, nem kellett talpon lennem. Ezt szerettem benne, bar nyilvan ezt a luxust csak elso gyereknel tehettem meg, amikor tenyleg nem kellett ugralnom sehova.

En nem eroltettem ra a “csocsomet”, csupan csak ha azt akartam, hogy aludjon, akkor szoptatnom kellett. Ejszaka mar utaltam,nem tudtam aludni rendesen, de ezt igenyelte, megkapta.

Amugy a masodik gyerekem tok mas tipus, o pl csak evesert cicizett, 2-3 orankent 10 perc alatt lerendezte az egeszet es kesz, kb 5 napos koratol kezdve. El se tudtam kepzelni, hogy letezik ilyen.

Ahogy mas se tudja elkepzelni, hogy nem jokedvebol szoptat egesz nap az ember. Oke, kiveve a kerdezot, o igen :D

aug. 26. 21:46
 8/27 anonim ***** válasza:
58%
Tojok a lepontozásba, én örülök neki, hogy anno három óránként hozták a babát szopni. Ki tudtuk pihenni magunkat a kórházban, és órát lehetett állítani a gyerekhez, mikor hazamentünk hat nap után. És 27 év után elmondhatom, semmi gond a kapcsolatunkkal se.
aug. 26. 21:48
 9/27 anonim ***** válasza:
74%
Ha nincs más dolgod, hobbid, életed ....🤷
aug. 26. 21:49
 10/27 anonim ***** válasza:
69%
Őszintén szólva már ettől a kifejezéstől, hogy "komfortszopi" rosszul lettem. Nem értem, hová tűnik el bizonyos anyák értelme. Talán a tejjel távozik?
aug. 26. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!