Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás ellenzése. Hogyan...

Szoptatás ellenzése. Hogyan tudnám átfordítani az érzéseimet?

Figyelt kérdés
38hetes kismama vagyok. Hihetetlenül várom a kisbabámat, jobban mint bármit az életben, de valamiért egyszerűen rosszul vagyok a gondolattól hogy szoptassak. :( sajnos nagyon csúnya cicim van, világ életemben az volt. Löttyedt, lógós, nagy mellbimbó udvarral, lefele néző bimbókkal. Ez az ami annyira fusztrál, hogy nem tudom elmondani. :( egyszerűen félek hogy majd jön ott egy védőnő, és rám akarja erőltetni a dolgokat, attól meg méginkább rosszul vagyok hogy mások, idegenek, látni fogják a cicimet, amit én tini korom óta szégyenlek. Hogyan kattanhatna át az agyam egy kicsit, hogy erről nem én tehetek, és feltehetőleg senkit nem érdekel hogy nekem milyen a mellem, főleg nem a védőnőt. :( félek hogy már a félelmem miatt nem fog menni az egész dolog, annyira ellenkezik a szervezetem ellene. :(

aug. 22. 09:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Senki rá sem nézett,védőnő kivételével,de én kértem meg rá mert szoptatási tanácsadó és hidd el őt nem érdekli hogy hogy néz ki a melled. Te hiszed hogy nézik,de a kutyát sem érdekli. Kamaszként én is ilyen voltam aztán rájöttem hogy a felnőtteket ez nem érdekli,mindenki elvan a saját bajával.

A szoptatás olcsóbb,nem kell melegíteni és mindig ott van ha kell.

De az se gond ha tápszeres leszel.

aug. 22. 13:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én szülés alatt pont, hogy átmentem valami fura ősanya zenbuddha állapotba, amire nem számítottam, mert kifejezetten racionális típus vagyok, és kérdeztem a szülésznőt, hogy érdekel itt bárkit, ha levetkőzök meztelenre (a szülőszobán a végefele), mert én már nem bírom elviselni a ruhát magamon, és fel se nézett a kis papírjaiból, úgy vágta rá, hogy nem, nyugodtan. Full pucéran szültem, akkor is ha ez valakinek fura, mert én akkor meg azt éreztem, hogy nekem így KELL szülni, és az alapján, amit tapasztaltam, konkrétan teljesen leszarták. Gratuláltak a végén, aztán otthagytak, szeme se rebbent senkinek. Később se érdekelt senkit egy szoptatós anya, volt belőle ott rengeteg. A kórházban nagyon más volt a hangulat.
aug. 22. 14:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam elképzelni, hogy szoptatok... Kellemetlenül éreztem magam, mikor a védőnő beszélt róla a terhesség alatt. A gondolattól is rosszul voltam, hogy egy idegen megfogja a mellem.

Aztán olyan szinten tojtam rá, hogy én is csodálkoztam rajta, és közel 3 éve szoptatok.

Hidd el, senkit nem érdekel ott a melled külalakja. Nekik csak egy vagy a sok közül, aki pár nap múlva elmegy, és sose látják többet.

Nekik mindegy, hogy szoptatsz-e, vagy tápszerezel.

aug. 22. 16:52
 14/16 A kérdező kommentje:
Ma voltam a védőnőnél reggel. Nagyjából felvázoltam neki a problémámat. Aztmondta ne aggódjak, ha nagyon nem akarom, vagy nem megy, akkor majd apuka hoz tápszert, éhen nem fog halni. Ez most megnyugtatott hogy erőszakoskodás helyett ezt kaptam 😊 köszönöm a válaszaitokat 🥰
aug. 23. 08:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is végig úgy voltam hogy nem akarok szoptatni..nekem is fura volt a gondolat.

Császáros lettem az utolsó pillanatban lehet ez miatt de nagyon nehezen indult be a tejem,a kórházban a csecsemős nővér jött hogy segít cicire tenni a babát.

Akkor nem ellenkeztem hisz örültem hogy végre a karomban tarthatom.

Lehet neked is megváltozik ha már ott lesz,de ha nem azzal sincs semmi baj... tápszert nekem is kapott a kórházban is és itthon is kiegészítésként mert kevés tejem volt.

Azt mondtam jó akkor max 1 éves koráig szopizhat 13 hó-s volt mikor abbahagyta.

Az pedig valóban senkit nem fog érdekelni hogy milyen a cicid,nekem is látta a védőnő de még anyósom is mert az elején begyulladt és segítettek masszírozni/fejni.

Könnyű szülést és jó egészséget Nektek 😊

aug. 23. 13:30
 16/16 anonim válasza:
Nem rég szültem.Pici felkerült a PIC-be.Ott minden áron erőszakkal is szoptassak úgy ,hogy gátmetszés volt ,és szét szakadtam lent.Nem tudtam hogyan kell és alig volt.A IBCLC Laktációs Szaktanácsadó is volt volt de szart rám.Haza jöttünk itt vissza tudtam szoktatni a cicire.
szept. 10. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!