Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás ellenzése. Hogyan...

Szoptatás ellenzése. Hogyan tudnám átfordítani az érzéseimet?

Figyelt kérdés
38hetes kismama vagyok. Hihetetlenül várom a kisbabámat, jobban mint bármit az életben, de valamiért egyszerűen rosszul vagyok a gondolattól hogy szoptassak. :( sajnos nagyon csúnya cicim van, világ életemben az volt. Löttyedt, lógós, nagy mellbimbó udvarral, lefele néző bimbókkal. Ez az ami annyira fusztrál, hogy nem tudom elmondani. :( egyszerűen félek hogy majd jön ott egy védőnő, és rám akarja erőltetni a dolgokat, attól meg méginkább rosszul vagyok hogy mások, idegenek, látni fogják a cicimet, amit én tini korom óta szégyenlek. Hogyan kattanhatna át az agyam egy kicsit, hogy erről nem én tehetek, és feltehetőleg senkit nem érdekel hogy nekem milyen a mellem, főleg nem a védőnőt. :( félek hogy már a félelmem miatt nem fog menni az egész dolog, annyira ellenkezik a szervezetem ellene. :(

aug. 22. 09:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

Én alapból elég szégyenlős vagyok, de a kórházban egyáltalán nem érdekelt, hogy ki látja mimet :)

Itthon viszont nem szoptattam a védőnő előtt, nem hívtam szoptatási tanácsadót stb., a szopcsi az a mi kettőnk dolga volt, a mi kis intim pillanatunk, neked sem kell ebbe beengedni senkit, akit nem szeretnél.

aug. 22. 10:02
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

En is rosszul voltam a gondolattol is, nem is keszultem a szoptatasra, en ugy voltam vele, hogy tapszeres lesz elso pillanattol kezdve.

Amugy nekem is ilyen mellem van, pont emiatt undorodtam en is az egesztol, mert nagyon nagyon utalom en is :(((

De amint megszuletett a babam, termeszetes lett, hogy szoptatom es kesz, ott valami atkattant. Viszont bevallom oszinten, hogy magat a szoptatast soha nem szerettem, de az a gondolat vitt tovabb, hogy a kisfiamnak igy ez jo, ezert megteszem erte. De ez en vagyok, szerintem teljesen rendben van az is, ha valaki nem szeretne szoptatni, ezt mindenki dontse el maga.

Amugy senki nem eroltethet rad semmit, te dontesed mit csinalsz, tokmindegy ki mit mond!

aug. 22. 10:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el a kórházban nem fog érdekelni ki mit néz rajtad és őket sem, hogy milyen a melled. Ha magadtól megy a szoptatás, akkor nem is kell látniuk. Engem sem néztek, hogy szoptatok csak kérdezték, hogy megy-e egyedül vagy segítsenek valamiben. Nekem ment mind2 gyerekkel, így nem álltak felettem. Szülés után amikor ott lesz a kisbabád sokminden változni fog benned is.
aug. 22. 10:12
 4/16 anonim ***** válasza:
66%

Szoptatás céljára kifejezetten praktikus az ilyen mell. Sajnos azt nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy mások előtt ne kelljen szoptatnod, hiszen rögtön az aranyórán szokott ilyen helyzet adódni szerintem. Ha normálisak, akkor érdemes elmondanod hogy te személyes okból nem szeretnéd, ha bárki megnézné a melled és ezt vegyék figyelembe.

De ha nem akarsz szoptatni, nem kell. Állj a sarkadra. A kórházba vigyél tápszert és cumisüveget, hogy legalább amiatt ne kelljen veszekedni. Esetleg egy pszichológus segíthet begyakorolni, hogy hogyan maradj higgadt és kommunikáld hogy nem szoptatsz.

aug. 22. 10:33
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is “beleszoktam” minden ellenérzés ellenére. Nem segített mikor anyum jött segíteni szülés után és megjegyezte mikor először durrant be, hogy “hű tejcsárda”. Nekem akkor kb az 6.ik nap indult be. Utáltam az egészet, de 16 hós koráig szoptattam ígyis. Most szeretnénk még egy babát és ha megy őt is fogom. Jóval egyszerűbb volt mint a tápszerezés első nap. Nekem legalábbis. Végigszenvedem azt az egy évet megint.
aug. 22. 10:37
 6/16 babyboom567 ***** válasza:
100%

Világ életemben utáltam a mellem, mert hatalmas lógós,a hátam is fáj tőle,mindig dugdostam, próbáltam leszorítani(sikertelenül).

Szerinted a kórházban,mikor veled együtt szül 10-20 nő(minden nap),pont a te melled érdekel bárkit?A nővér,a doki, a rezidensnek, te leszel a tízezredik szülő nő, akinek segíteni kell hogy egészségesen szülessen a baba.Pont.Te szoktad nézni az utcán a fáknak a levélét,és szörnyülködsz,hogy az egyik levél máshogy áll?Pont ennyire érdekli a kórházi személyzetet a melled.A szoptatás meg sokkal könnyebb(szerintem) nagy lógós mellel.Minden gond nélkül tudtam szoptatni.

aug. 22. 10:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Efelől ne aggódj! Soha, senki nem fog arra kötelezni, hogy mutasd meg a melleidet!

2x szültem...

Az első szülés normál úton történt, akkor hálóingben voltam végig.

A második szülésem császár volt, de ott is végig le voltak takarva a melleim.

Szülés után nekem nem ment a szoptatás. Volt lehetőség szoptatási tanácsadó segítségét kérni, de nem volt kötelező!

Nekem nem indult be a tej, ezért vittem a babát a csecsemőosztályra, hogy adjanak neki pótlást. Felajánlották ott is, hogy szívesen segítenek megmutatni a helyes szoptatási technikát, de persze nem volt ez sem kötelező.

Nekem mindkét gyerekem tápszeres lett. Nem bánom, mert így apuka is tudta etetni és még tudtuk osztani az éjszakákat, hogy mikor ki kel fel a picihez.

aug. 22. 10:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én végig a terhesség alatt viszolyogtam a szoptatástól. Rosszul voltam a gondolatától is. Aztán megszületett a baba, és belejöttem. Nővérek, védőnő, szoptatási tanács előtt ment, pedig nagyon szégyenlős vagyok. Család tagokkal pedig közöltem, hogy elvonulok etetni. Megszeretni nem sikerült azóta se a szoptatást, de csinálom.

Ha nem megy, adj neki tápszert. Nem leszel ettől rossz anya.

aug. 22. 11:21
 9/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, nagyon megnyugtató, kedves válaszokat írtatok🩷🙏
aug. 22. 12:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam vele, de amikor az aranyóra elején hozták a lányomat olyan pillanatok alatt már a szájába tömték a mellemet, hogy annyit sem tudtam volna mondani, hogy fapapucs. Onnantól nem érdekelt
aug. 22. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!