Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Előbb utóbb szeretnénk a...

Előbb utóbb szeretnénk a párommal babát, de van egy bánatom! Nagyon kicsi a mellbimbóm. Tudok így majd szoptatni?

Figyelt kérdés
Kosárban kb 70,75B melltartókat hordok, de a mellbimbóm mérete kb széltében fél cm, kifelé dudorodó mérete kb 3mm lehet! Azon aggódom nem fogok majd tudni szoptatni! Tudom hogy fog majd a terhesség alatt nőni valamennyit, de vajon eleget a szopizáshoz?
2009. jan. 6. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Ugyanolyan eséllyel indulsz szoptatás terén, mint a többi nő, legyen kicsi, vagy nagy a mellbimbó.

Nekem például átlagos méretűek voltak, terhesség alatt nőttek, így inkább már a nagy kategóriába sorolnám. A mellem is nőtt 75Bről 85Dre, de a mellbimbóim is követték az arányt. (Megjegyzem, nekem a kisebb bimbó jobban tetszett, de nem is ez itt a lényeg.)

Ennek ellenére nem tudok szoptatni, a tejem eleve nem indult be szülés után, csak hetekkel később és akkor is csak minimális mennyiség volt. A sok erőltetéstől pedig (mert ugye a babát folyamatosan pakoltam cicire, hogy attól majd beindul, illetve több tejem lesz) a babó úgy megutálta a cicit, hogy öröm nézni. Ha tényleg éhes volt, akkor elég volt, hogy megérezte a cicit, amikor rá akartam rakni és már éktelen ordításban tört ki, nem is volt hajlandó a szájába venni egy idő után. Jól lakottan elcumizgatott rajta, de semmi több.

Szóval ennyit erről...

2009. jan. 7. 09:41
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

A méretek, amiket írtál, az egész mellbimbódra vonatkoznak bimbóudvarral együtt (sötétebb rész), vagy csak a kiemelkedő középső rész, maga a bimbó? A szoptatásnál lényegtelen a bimbó mérete, mert a bimbóudvart kapja be a baba és azt feji ki. A mellbimbó pedig hihetetlen mértékben meg tud nyúlni. De nem alapból, ehhez kell a terhesség is. Igen, terhesség alatt sokat változik a mellbimbó, nő a közepe és a bimbóudvar is. Szóval ne izgulj, alkalmas leszel a szoptatásra.

2009. jan. 7. 10:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hasonlóan mini volt a cicim, és az egyik bimbóm befeléforduló. Na, a terhesség alatt a mérete szinte nem is nőtt, csak amikor szülés után beindult e tejtermelés. Nem kellett bimbóvédő se, a lányom 10 és fél hónapos korig szopizott, az első 6 hónapban csak tejcsit kapott, és akkor mellette még hordták is a tejet egy fiúcskának. Szóval a kicsi mell nem jelent feltétlenül kudarcot, a bimbód kicsi méretén meg a bimbóvédő segít.
2009. jan. 7. 11:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök ennek a kérdésnek, mindenki nagyon megnyugtató és hasznos válaszokat írt! Várjuk még a többit is! Köszi csajok! (Én nem a kérdező voltam)
2009. jan. 7. 16:11
 15/16 A kérdező kommentje:

Én is nagyon örülök!:)

A méret egyébként csak a bimbóra vonatkozik, nem az egész udvarra! Húh...:) az nagyon durva lenne...:)

2009. jan. 7. 17:53
 16/16 A kérdező kommentje:
A középső kiemelkedő részre gondolok, ahogy Te fogalmaztál.
2009. jan. 7. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!