Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vészesen apad a tejem, a...

Vészesen apad a tejem, a kisfiam elköpködi a mellem, ha már nem jön elég gyorsan neki. Meg lehet állítani az apadást?

Figyelt kérdés
Így nagyon nyűglődés. Biztatást is várnék, hogy erőltessem, még csak 4 hós. Nem tudom mi történhetett. Egyik hétről a másikra döbbenetesen apad (egyszeri szoptatás 100-120 ml-ről 50-60-ra csökkent.) Tápszerrel pótlok. Mivel a nagyobbik gyerekem is kicsi (1.5éves), nincs túl sok időm a szoptatásra, jelenleg egy szoptatás 20-30p.
2010. nov. 1. 20:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tedd minél sűrűbben mellre, minden szopi alkalmával tedd minkét mellre rá, akár váltogatva is 15-15 percig. Én nem adnék tápszert, mert a tápszertől még kevesebb lesz a tejed, mert a kicsinek egyszerűbb és laktatóbb azt enni.

Egyél sok fehérjét, próbáld ki a tejszaporító teát.

Én azt mondom hogy ne add fel, a 20-30 perc szoptatás is elegendő egy etetéskor, de rakd mindkét mellre és sűrűbben szoptass. Hidd el így nem fog elapadni a tejed.

Éjjelente szoktál kelni? Hány óránként szoptatsz?

Minden étkezést mérsz egy nap, vagy csak próbaszerűen?

2010. nov. 1. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy kevés a tejed? Miért kezdtél el pótolni?
2010. nov. 1. 21:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Köszönöm a válaszotok. Szúrópróbaszerűen mérem, egy nap maximum kétszer. Éjjel kelek de csak egyszer, akkor meg még sok is a tejem, csak egy mellből szopik és alszunk vissza. Kipróbáltam azt is, hogy sűrűn teszem mellre, így átlag 1,5-2 óránként szopik, ekkor nem kell tápszer. Annyira zavaros lett ez az egész. Lehet, hogy emiatt van egyszeri szoptatásra kevesebb? . Lehet, hogy egyszerűen nem kevesebb a tejem, csak a kisfiam úgy gondolta, hogy akkor ő most másfél óránként cicizni akar. Én ezt nem akarom, át lehet ezt valahogy állítani vagy törődjek bele? Nem értem mi történt és elég rugalmatlan vagyok

2010. nov. 2. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Keresd meg őt, nem kell regelni és hamar válaszolni fog:

[link]

2010. nov. 2. 13:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Ha a babád másfél - két óránként szopizik annyit amennyit írsz akkor az nem gond, mert azért nem eszik többet mert tudja hogy hamarosan megint enni kap majd. Próbáld meg akkor kihúzni három órára a szoptatási időközt, és mérd le akkor is az összes szopit egy napon át.

De egyébként hízik?

2010. nov. 2. 15:29
 6/6 A kérdező kommentje:

SZiasztok,Köszönöm

Igen eszméletlenül hízik. 3,5 kg-val született, most 6,7 és még egy hét van a betöltött 4 hóig.

Egyszerűen csak ideges vagyok amiatt, hogy kibillentünk. Az nem tetszik, hogy miért köpi el, ha már nem dől a tej. Ha meg erőltetem, csak "veszekedés" van belőle, kapálódzik, fintorog, nyüsszög. én meg csak idegesítem magam és feladom (tegnap 2x adtam fel, de 3x én győztem és nem kapott tápot). Megkeresem a kapott linket köszönöm.

2010. nov. 3. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!