Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem bír szopni a babám?

Nem bír szopni a babám?

Figyelt kérdés

6 hetes nemsokára, 2 hete vagyunk itthon. 1 hónapot kórházban töltöttünk, szondán kapta a tápszert. A légzésével voltak gondok.

Orvosi engedéllyel elkezdtem szoptatni ( addig 3 oránként fejtem, hogy ne apajon el a tejem). Van mérlegünk is, azzal kontrolálom mennyit szopizik, bár vannak kételyeim a pontossággal.

Van, hogy 10-13 percet is cicin van, olyankor 65-70grammot eszik meg a mérleg szerint.

De a legtöbbször csak 5 percig van cicin, bealszik vagy elkezd sírni mert kifárad. Olyankor nem is mérem meg, de gondolom elég kevés tejet tud így magához venni. Kb 1,5-2 óra múlva ismét éhes, de olyankor már nagyon nyugtalan, úgy kel fel, hogy szopizza a kezeit, aztán a peluscsere már egy rémálom, annyira éhes, ordít. Nem tudom emiatt vagy sem, de a szopizáskor elég nyugtalan, kapkodik, rugdosodik, tekereg. Több pózban próbáltam szoptatni, csak egy vált be valamennyire. 300 grammot gyarapodott a 2 hét alatt így. Kapott pótlást üvegből sajnos az elején, amikor nem tudtunk vele mit kezdeni, annyira sírt. Lehet hozzászokott az üveghez és azért nem akar szopni? Vagy a tej jön nehezebben, és azt nem bírja erővel?

Elég nehezen jön a tej, nem csorog magától, meg kell dolgoznia érte ( fejéskor is).

Nemsokára megyünk orvoshoz, ahol megbeszéljük ezeket, de addig is kiváncsi lennék a tapasztalatokra? Mit csinálok rosszul?

2024. aug. 5. 18:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
77%

Közel 3 év szoptatás alatt egyetlen ehy alkalom volt, amikor kifolyt a mellemből egy 20 ft-os nagyságú folt.

Akkor sem folyt, mikor az első éjszakát átaludta, és reggelre olyan durván tele volt a mellem, hogy kidudorodtak a tejmirigyek.

Ez nem mérvadó. Tényleg beszélj egy szoptatási tanácsadóval, mert a gyerekorvos és a védőnő nem rendelkezik annyi információval, mint egy ibclc.

2024. aug. 6. 07:14
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

3 evig szoptattam, soha egy csepp tej ki nem cseppent, nem torvenyszeru, hogy folyik. Fejni sem tudtam max. 20 miliket, megis 6 honapos koraig kizarolag anyatejes volt a babam, semmi osszefugges.

Most mar nem a korhazban vagy, nem kell pelenkazni kaja elott, eszembe nem jutott volna, persze, hogy akkor sir.

A gyarapodas boven eleg.

Ha nem lenne eleg tejed a gyerek 24 oraban orditana, nem pisilna, es fogyna. Nalad egyik sem all fenn, tehat eleg a tejed.

Minden mas ostobasagot felejts el mint nem csorog, nem folyik.

Az enyem egeszsegesen 3,5 kilosan szuletett, megis az elso 8 hetben EGESZ nap, 20 orakat szopizott, teljesen normalis, utana ez csokken. Meg nagyon pici, tokeletesen normalis az is ha 20 percenkent keri.

Ne hasonlitsd azokhoz akik meg vannak tomve tapszerrel, ami mű, nehezen emesztheto, persze nem eheznek meg olyan hamar.

2024. aug. 6. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!