Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hónapos a kislányom, igény...

4 hónapos a kislányom, igény szerint szoptatom. 3400g született, a mostani súlya 6,10g Este szoktam fejni, eddig mindig lejött 120-150ml. Pár napja csak 80ml kezdek aggódni hogy apad a tejem. Apadhat a tejem?

Figyelt kérdés

júl. 26. 23:05
 1/8 anonim ***** válasza:
16%

Nem iszol kevesebbet mint eddig?

Stresszel valami az utóbbi pár napban?

Próbálj meg erre semmiképpen sem jobban rástresszelni, teremts nyugis környezetet magadnak, hogy ne legyen rosszabb. Lehet hogy csak egy ideinleges csökkenés, de azért persze figyelgesd.

Éjszakánként szoktál fejni? Ha nem, akkor mindenképpen ürítsd ki a melleid éjjel is, meg persze nappal is ne hagyd őket feszesre megtelni.

júl. 26. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
Jajj bocsi, látom szoktál este is.
júl. 26. 23:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdés: Miért fejsz? A fejés nem ad annyi ingert a melleknek,mintha a baba szopna.

Az első válaszolót sem értem. Miért kell fejni? Főleg éjjel...

Meg kell szoptatni a babát este is és éjjel is. Sokkal jobban ingerli a mellet a tejtermelésre.

És többet szopik a baba,mint amennyit te fejni tudsz!

Én 2 évig szoptattam. 1.5 évig éjjel-nappal. 1x nem fejtem,odaadtam a babámnak frissen inkább.

Csak nem értem, miért van erre szükség...

Biztos, hogy nem kell a normál tejtermeléshez. Mert akkor nekem sem lett volna fejés nélkül. De volt. Nem is kevés.

Amúgy a tej szoptatás alatt termelődik. Nem fejés közben! A test nem hülye.

júl. 27. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy apad. Csak beáll a kereslet kínálat. Nem termel túl csak annyit ami kell. Nekem 3 hónapos volt a kisfiam amikor leálltam a fejéssel mert alig jött már valami. 1,5 éves koráig szoptattam
júl. 27. 06:06
 5/8 anonim ***** válasza:
12%

Első vagyok, azért kell éjszaka is üríteni a mellet mert akkor nagyobb a szervezet prolaktin termelődése, vagyis a tejtermelő hormon, segítheti serkenteni a termelést.

Igen, egyetértek, szoptatás ezerszer hatékonyabb mint a fejés, de ha az anya a fejés mellett döntött , nem feltétlenül örülhet annak ha rá akarja az ember erőltetni hogy már pedig szoptasson, hiába hatékonyabb.

júl. 27. 08:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért fejsz este? Szintén 4 hónapos a kislányom, csak az elejen fejtem, mikor beindult a tej, nehogy begyulladjon a mellem. Azóta sose.
júl. 27. 10:27
 7/8 A kérdező kommentje:

6

Általában este 23:00 körül.

Nekem volt sajnos 2x egy igen komoly mellgyulladásom az miatt is fejek.

júl. 27. 10:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer nem fejtem, főleg nem éjjel. Amíg nem indult be rendesen a tejtermelés, 0-24 cicin volt, de nem fejtem. 100% anyatejes és 3 hónapos.
júl. 27. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!