Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Küzdött már valaki hasonló...

Küzdött már valaki hasonló problémával? A kisfiam most 4 hónapos.3010g-l született és 2860g-l hoztam ki a kórházból. Most 7540g

Figyelt kérdés
A problémám hogy kb kettő hete nem akar enni.Sajnos a magas vérnyomásomra szedett gyógyszerem miatt már nem kaphat anyatejet csak tápszert amit kiegészítésnek eddig is kapott és szívesen megette.A doktornő szerint semmi baja de Én nagyon aggódóm.Próbáltam tápszert váltani tejpépet gyümölcsöt főzeléket semmi.A tápszerből max 100-150ml ha megeszik 250-helyett azt is kínkeservesen.Mit csináljak erőltessem vagy hagyjam hátha a következő étkezésre megéhezik? Valami jő ötlet?????
2009. febr. 22. 08:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Sajnos erőltetni hiába is akarnád, nem fog sikerülni. Tudom mert az én lányom sem evet egyszerre sokat és nem tudtam mit tenni. Hagyd hogy annyit egyen amennyi jól esik neki. Egyébként a 7540 g. nem rossz ne aggódj.
2009. febr. 22. 08:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor próbáljam meg hogy többször adok neki kevesebbet?Ti hogy jutottatok túl ezen a nehéz szakaszom?
2009. febr. 22. 08:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és a múlt hónapban még nagyon jól evett ezért volt még az egy kilós súlygyarapodása de most meg semmi.
2009. febr. 22. 08:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom is 4 hónapos. Múlt hónapban még ő is többet evett, szerintem egy növekedési hullám lehetett nála. Amúgy nagyon ritkán eszi meg a 150 ml vízből készített tápszert. Általában a 120 ml-ből készítettet fogyasztja el, de délelőtt előfordul, h az is sok neki. Kb 100-110 ml kész tápot eszik olyankor. Napjában 5 alkalommal eszik, néha hatszor. Jelenleg 6 kg körül van. Közel 3 kg volt születésekor, és 2840 gr volt, amikor hazahoztuk.

Szerintem nagyon jó súlyban van a kisfiad, nem kell aggódnod miatta. Ne erőltesd, tudja ő, h mikor és mennyit akar enni, hidd el!

Mellesleg azt mondják, h az első 3 hónapban havi 1 kg normális gyarapodás, 4 hónapos kortól meg már csak fél kg.

2009. febr. 22. 09:00
 5/8 A kérdező kommentje:

És csak tápszeres a babád vagy már kap mellé gyümölcsöt és főzeléket is?Mert nekem azt mondta a gyerekorvos hogy ha 4xeszik akkor 250-t ha 5x akkor kb 210-t kellene hogy egyen hát ennek mi még a töredékéét sem esszük meg mostanában.

Köszi a választ.

2009. febr. 22. 09:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Most kezdtünk próbálkozni az almával, sütőtökkel. Étkezést nem váltottunk még ki vele, egyszer-egyszer esténként szokott kapni pépet, de abból sem eszik meg 120 ml-nél többet. Amúgy csak tápszeres.

Akármit mond a gyerekorvos, szerintem nem lehet minden gyerekre uazt a sablont ráhúzni. Ha nem éhes, akkor minek erőltetnéd bele? Tudja ő, h mennyit akar enni!

2009. febr. 22. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

szia! hasonló a helyzet az én fiammal is!

3300-al született, 2840-el hoztam haza. most 7300 gr, ja és ma 19 hetes. 7 hetes kora óta kap tápszert, 2 hónapja csak azt.

és kb. 2-3 hete nincs étvágya! max. 150 ml-t eszik. 250-et ő még soha sem kajcsizott. a tejpépet szereti, vacsira eszik, de mást még nem eszik. úgy láttam, ő még nem kész a gyümikre.

szerintem ne erőltesd! én ha próbáltam, a kaja a nyakamban kötött ki és még annyit sem evett a következő etetésnél. a fiam hízása lassult, de azért szemmel láthatóan okosodik, izmosodik. szerintem természetes jelenség ez, hiszen mindketten megduplázták már a születési súlyukat!!! persze néha én is sík ideg vagyok, szeretem ha jóízűen eszik :)

2009. febr. 22. 12:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítő és biztató válaszokat.Remélem meg birkózunk majd ezzel is és gondolom majd jönnek a következők de annyira büszke voltam hogy ilyen szépen fejlődik és hogy végre a három gyerekem közül Ő legalább jó étvágyú.
2009. febr. 22. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!