Küzdött már valaki hasonló problémával? A kisfiam most 4 hónapos.3010g-l született és 2860g-l hoztam ki a kórházból. Most 7540g
Az én kislányom is 4 hónapos. Múlt hónapban még ő is többet evett, szerintem egy növekedési hullám lehetett nála. Amúgy nagyon ritkán eszi meg a 150 ml vízből készített tápszert. Általában a 120 ml-ből készítettet fogyasztja el, de délelőtt előfordul, h az is sok neki. Kb 100-110 ml kész tápot eszik olyankor. Napjában 5 alkalommal eszik, néha hatszor. Jelenleg 6 kg körül van. Közel 3 kg volt születésekor, és 2840 gr volt, amikor hazahoztuk.
Szerintem nagyon jó súlyban van a kisfiad, nem kell aggódnod miatta. Ne erőltesd, tudja ő, h mikor és mennyit akar enni, hidd el!
Mellesleg azt mondják, h az első 3 hónapban havi 1 kg normális gyarapodás, 4 hónapos kortól meg már csak fél kg.
És csak tápszeres a babád vagy már kap mellé gyümölcsöt és főzeléket is?Mert nekem azt mondta a gyerekorvos hogy ha 4xeszik akkor 250-t ha 5x akkor kb 210-t kellene hogy egyen hát ennek mi még a töredékéét sem esszük meg mostanában.
Köszi a választ.
Most kezdtünk próbálkozni az almával, sütőtökkel. Étkezést nem váltottunk még ki vele, egyszer-egyszer esténként szokott kapni pépet, de abból sem eszik meg 120 ml-nél többet. Amúgy csak tápszeres.
Akármit mond a gyerekorvos, szerintem nem lehet minden gyerekre uazt a sablont ráhúzni. Ha nem éhes, akkor minek erőltetnéd bele? Tudja ő, h mennyit akar enni!
szia! hasonló a helyzet az én fiammal is!
3300-al született, 2840-el hoztam haza. most 7300 gr, ja és ma 19 hetes. 7 hetes kora óta kap tápszert, 2 hónapja csak azt.
és kb. 2-3 hete nincs étvágya! max. 150 ml-t eszik. 250-et ő még soha sem kajcsizott. a tejpépet szereti, vacsira eszik, de mást még nem eszik. úgy láttam, ő még nem kész a gyümikre.
szerintem ne erőltesd! én ha próbáltam, a kaja a nyakamban kötött ki és még annyit sem evett a következő etetésnél. a fiam hízása lassult, de azért szemmel láthatóan okosodik, izmosodik. szerintem természetes jelenség ez, hiszen mindketten megduplázták már a születési súlyukat!!! persze néha én is sík ideg vagyok, szeretem ha jóízűen eszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!