Kevés lenne a tej?

Figyelt kérdés

Iszsz a kislányom, 9 hónapos.

Az utóbbi időben kevesebbet szopizik, gyorsan végez az evéssel is.

Van, hogy gyakrabban kéri, kortyol párat és kész. A pisije reggelre sötét és szagos (voltunk orvosnál, mintavétel folyamatban), jelenleg vírusfertőzése is van, hólyagos a torka.

Nagyon félek, hogy kevesebb a tejem vagy elfog apadni. Mit csináljak?

Éjszaka is inkább komfortcicizik.

Honnan tudom,hogy kevés a tej? Nem szeretném éheztetni :( Milyen szaporító praktikák vannak?

Egyébként amikor végez megszoktam nézni, megnyomni a mellemet és spiccel a tej..

júl. 23. 23:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ideje enni, mert minden egyre érdekesebb körülötte. Ezen kívül gondolom már hozzátáplálás elkezdődött, és még ha nincs is kiváltva étkezés, plusz kalória kerül a szervezetébe. A szopizási szokásai is lassan megváltoznak. Azt meg te magad mondod, hogy ha meg nyomod, jön a tej. Akkor nincs mitől félned. Add neki mikor kéri, ennyi.
júl. 24. 01:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Amikor ébren van le sem lehet lőni, egyfolytában mászik mindenfelé :)

Szopizás közben is állandóan ficereg, nem tud nyugton lenni, ha valaki megszólal rögtön figyel.

A hozzátáplálás inkább csak kóstolás, sajnos nem fogadta el az elején, aztán egy hétig szépen eszegetett, utána megint elutasította.

Talán most hajlik jobban rá.

júl. 24. 01:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy tök természetes folyamat, amin keresztül mentek. Nyílik a világ, minden érdekesebb, mint enni. Közben kezd megérni a szilárdabb táplálékra, és az anyatej, mint fő táplálékforrás háttérbe fokozatosan háttérbe szorul.

Nem tudom mivel próbálkoztál a hozzátáplálásnál, de érdemesebb a püré helyett valami olyannal kezdeni, amit ő is kézbe vehet.

júl. 24. 02:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tök természetes folyamat, nálunk is volt ebben a korban. Ha két hetes távlatban nem fogyik semmit és van pisi, nincsen semmi baj.

Hozzátáplálst mit úgy csináltuk, hogy letettük elé az ételt, az elején mocskolt a földre meg az asztalra, de hamar megtanulni viszonylag normálisan enni.

júl. 24. 09:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én 3. éve szoptatok, rengeteg ilyen kétely, elbizonytalanodás van mögöttem, ma már van olyan, hogy 2-3 napig nem is szopik és mégsem apadt el a tej. Volt olyan, hogy leállt a szopással és közölte, hogy nincs tej. Nyilván frászt kaptam. (Annak ellenére, hogy számtalan írásban olvastam, hogy nincs olyan, hogy “nincs tej”, olyan van, hogy átállás van nagyobb mennyiségre.) Másnap nem állt le: volt tej.
júl. 24. 10:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!