Szoptatas tenyleg ennyire nehez?
Sziasztok!
Teljesen elvagyok keseredve, mar kezdek depis lenni…
7hetes a kisbabam es valoszinuleg cumizavara van.
Valameddig szopik utana pedig cumisuvegbol potlas kell neki.
Szuletese ota fejtem hogy tobb tejem legyen de soha nem volt meg az adott mennyiseg amennyi kellett a babamnak. Ha tobb is volt (HA) akkor sem ette meg azt a maradekot cicibol, hanem cumisuvegbol ette meg. De akkor neg szepen cicizett. Most mar nem.
Sir kozben es cumisuvegbol se nagyon akar enni.
Tudom en rontottam el, mar legszivesebben at allnek tapszerre , de azaz igazsag hogy szeretnem ot szoptatni vagy legalabb anyatejjel taplalni cumisuvegbol, de az a baj hogy nagyon vivodok, harcolok magamban. 🙁
Felek ha tapszeres lenne fajna a hasa vagy valami. Draga is a tapszer. Meg hat megis csak jobb , egeszsegesebb az anyatej.
Szerintetek mi tevo legyek?
Sajnos igenyszerint nem birom szoptatni mert akkor sem termelodik ugy a tej ahogy kene. Es csak sir sir sir.
Valaki segitsen, valami jo tanacs?
Én megértelek, hasonlóan voltam.
Nekem nagyon szoptatáspárti volt a védőnőm, folyamatosan azzal jött, hogy mindenki tud szoptatni. Ja, persze, csak nem minden baba tud szopni.
Nekem is teljes kudarcélmény volt a fiam, pláne, hogy a lányommal semmi gond nem volt elsőnek.
Szóval én is fejtem, meg szedtem mindenféle tejszaporítót, amitől aztán begyulladt a mellem. A gyerek meg folyton nyűgös volt.
A húgom hasonlóan küzdött, aztán ott a gyerekorvos, meg a védőnő teljesen másképp állt hozzá. Ha nem megy, hát nem megy, felírták a tápszert. Utólag én is bánom, hogy nem azt csináltam, mindenkinek egyszerűbb lett volna.
Lehet, hogy drága, de mit tudsz csinálni, inkább, mint éhezzen a gyerek. Egyébként meg nagyon sokféle tápszer van manapság már, nem nagyon szokott fájni tőle a babák hasa.
Pedig csak meg kellene próbálni összebújni vele egy egész napra. Csak szoptatni és szoptatni.
Fejni nem is kellett volna elkezdeni. Csak apasztja a tejet! Nem tudsz annyit lefejni,amennyit a baba szopással termelne!
És ha így sem megy,akkor pedig átállni tápszerre.
Amúgy eszel szénhidrátdús ételeket ( kenyér,kalács, rántott levesek, és iszol eleget? Nagyon melegek voltak. Szoptatós anyának 4 liter/ nap a minimum ilyenkor! De lehet több is. Ettől is függ a tejtermelés.
3as vagyok.
Én 2 évig szoptattam igény szerint. Nem fejtem 1x sem. Tapasztalatból irtam.
4-es, ezzel nem vitázom. Én is az első gyerekkel így voltam. Illetve kicsit kellett fejni az elején, mert extrém sok tejem volt, és reggelre annyira bedurrantak a melleim, hogy annyit nem tudott a gyerek megenni.
A második gyerek viszont elaludt a cicin. Akármennyit volt mellen, egyszerűen 5 perc után bealudt, és aztán 10 percenként felkelt, hogy éhes, sírt egész nap.
Szóval nekem meg az a tapasztalatom, hogy a babán múlik. Van amelyik kis lusta, nekem pár hét alatt szinte minden tejem elapadt. Elkezdtem fejni, tejszaporító bogyót vettem, attól meg rengeteg tejem lett, de a gyerek akkor sem ette meg, szóval begyulladt a mellem. Én utólag azt mondom, hogy jó hülye voltam, hogy ennyit kínlódtam, pláne, hogy ott volt a másik gyerekem is, akivel szinte semmit nem tudtam foglalkozni, mert az egész napom a szoptatás körül forgott.
Szerintem ha pár hét alatt nem jön össze a szoptatás, akkor fel kell íratni a tápszert. Nem kell az életed árán is szoptatni.
Az a baj, hogy mindig egy nehezsegkent eltem meg ezt az egesz szoptatast. 5 gyerekem van de a 4 nagyobb kozul rendesen csak az egyiket birtam szoptatni. Ott minden jol ment, de akkor is sokat idegeskedtem a szoptatas miatt. Mindig feltem hogy elapad a tej. Nekem ez ilyen felelem az a baj szerintem ez is kozre jatszik ebben. 🙁
Szeretnem szoptatni igenyszerint de o nem akar sokszor szopizni es nem is birom sokszor megoldani a tobbi gyerekem miatt. Foleg hogy egy teljes napot nyugalomban legyek kettesben a babaval. 🙁
Nagy szivfajdalmam, nem akarom sajnaltatni magam de nem tudom mitevo legyek.
Szoptatni szeretnem de igy eleg nehez….
8-as, teljesen egyetértek. Amúgy mi is írtunk szoptatási tanácsadónak, nekem nem is válaszolt.
Főleg ha van több gyerek, ne forogjon az egész napod a szoptatás körül, szerintem is többet árt, mint használ. Nem ezen múlik, hogy valaki jó anya-e.
5-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!