Mi történik a meghitt szopizással?
3,5 hónapos babám hetekkel ezelőttig szépen szopizott, komfortszopizni is szeretett. Mindig is szoptatós párnán bölcsőtartásba vagy nyugág pózban szopizott. Pár hete ez megváltozott, párat beleszív, aztán csak sír, ellenkezik.
Egymás mellé fekve jobb a helyzet, de ott is az esetek többségében rúgja el magát, kiabál. Karikás kendőben nincs gond.
Lehet, hogy kényelmetlenné váltak neki az eddig használt pózok? Eddig szépen bealudt cicin komfortszopi közben, most meg ha nem éhes, nem is fogadja el a cicit.
"most meg ha nem éhes, nem is fogadja el a cicit"
Nem azért, de ez lenne a normális. Te se tömsz be egy rántott csirkecombot a szádba, ha épp az a nyűgöd, hogy mondjuk meleged van vagy fáradt vagy. Nem mindenre a cici a megoldás. Egy újszülöttnél esetleg, de egy 3-4 hónapost már más is érdekel.
Szia! Nem lehet, hogy esetleg a hasa fáj? Levegőt nyel és büfiztetni kellene?!
Egy idő után az én kislányom sem aludt el cicin. Mostanában ő is kevesebbet cicizik, lehet, hogy a meleg is közrejátszik. 8 hónapos.
De ha NEM éhes, mi a nyavalyáért tömöd a melled a szájába?
Ne értsd félre. 2 évig szoptattam.
De észrevettem,ha a gyerek nem kérte...
Nem erőltetem. Megkínálom. Korábban bármikor elfogadta, most meg nem.
Azért felnőttnél egy csirkecomb és egy babánál az anyamell nagyon más kategória, ezt nem lehet így összehasonlítani.
4es vagyok.
3.5 hónapos. Nem újszülött már. Nagyon sokféle problémája lehet, amire nem megoldás a szopizás,ezért utasítja el.
Az igény szerinti szoptatás NEM ezt jelenti, hogy minden nyikkanásra mellet adsz!
2 évig szoptattam igény szerint. A babám 2 óránként kérte körülbelül.
De azon kívül,hogy éhes egy baba,lehet fáradt, lehet melege, fájhat a hasa. Lehet, hogy sokat evett, kínozhatja a büfi, az időjárás, a fogcsírák ereszkedése.
Ebben a melegben zavarhatja a testkontaktus is, mert nagyon párás a levegő.
Ezekre egyre sem megoldás az evés,ezért nem kell neki.
Javaslom azt,hogy mindig először próbáld kitalálni,mi baja van. Ha semmi se jön be,esetleg akkor kínáld meg a melleddel. Ne az legyen az első.
Nem értem, miért forgattátok ki, amit mondok :( Ha tudom mi a problémája, ami nem az éhség, akkor nyilván segítek rajta.
De régen bölcsőtartásba vettem és szopizott. Most nem hajlandó. Ha felkötöm kendőbe vagy melléfekszem és úgy lógatom neki a cicit, akkor meg eszik rendesen. Más pózban meg nem eszik. De tudom, hogy éhes, mert miután megtaláltam a megfelelő pózt, mosolygósra eszi magát.
Egyébként így, hogy leírtam a kérdést, nekem is leesett, hogy egyszerűen kiértünk a 4. trimeszterből és megszűnt a cicimánia. De ettől függetlenül nem értem, hogy egyes pózokat miért utasít el. Este is cicin alszik el 3 hetes korától, kb 1 óra bujcizás után tudom lefektetni az ágyába. Egy hete minden este 30 perc után felébred és ringatnom kell. Szóval ebből gondolom, hogy kényelmetlen lehet neki rajtam. De ha meg előbb rakom át a kiságyba, akkor felébred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!