Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Iqos szoptatas alatt?

Iqos szoptatas alatt?

Figyelt kérdés
Szerintetek nagy baj ha elszivtam/elszivok egy Iqost ugy hogy szoptatok?
júl. 1. 01:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

Olyan nincs, hogy a dohányos "csak egyet" sziv el. Tapasztalat. Szóval most döntsd el, hogy leszoktál vagy nem.

1-től semmi baja nem lesz, de meg egyszer: nincs olyan, hogy csak egy...

júl. 1. 11:42
 12/15 anonim ***** válasza:
89%
Inkább akkor álljatok át a tápszerre de ne szoptasd nikotinos tejjel.
júl. 1. 13:02
 13/15 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Nem fogok cigizni szoptatas alatt 🙂

júl. 1. 15:58
 14/15 anonim válasza:
0%

Nem akarlak bátorítani a dohányzásra, az a legjobb, ha nem teszed szoptatás mellett.

Az viszont tény, hogy a tápszernél még a dohányos anya teje is jobb, számtalan erre vonatkozó tudományos kutatáson alapuló írást találsz a neten forrásmegjelöléssel - na és ne felejtsünk el különbséget tenni a napi dobozos mennyiség és az egy-két szál között sem. Miért írom ezt? Mert annak, aki láncdohányos, igenis jó tudnia, hogy ha minimálisra mérsékli a dohányzást és szeretne szoptatni, akkor megteheti és igenis van értelme az erőfeszítéseinek! És lehet, hogy utána le is tudja tenni.

Ahogy írtam, a legjobb, ha nem gyújtasz rá. Azonban ez a végletekben gondolkozó, "ott rohadj meg" stílusban előadott kioktató hangnem, amit egyesek megengednek maguknak, kicsapja a biztosítékot nálam (szegény gyerek, gyenge szar vagy, stb). Aztán meg amúgy a kölykük marékkal eszi a homokot a játszótéren, de legalább itt jól odaszólt a nőtársainak a szuperanya, aki baromi büszke arra, hogy ő nem dohányzik.

Én is dohányoztam amúgy, három gyerekem van és mind a háromnál letettem a cigit. Egy évig szoptattam őket és sikerült megállni - de nem volt könnyű. Kitartást, menni fog :-)

júl. 10. 12:14
 15/15 anonim ***** válasza:

14es

Remélem értelmezed is amit olvasol, mert nem teljesen igaz, amit írsz. Azt írták ezekben a tanulmányokban, hogy még mindig jobb az, hogyha az anya, ha dohányzik akkor szoptat, mint az, aki dohányzik és tápszerrel eteti a gyerekét.

Viszont a nem dohányzás + tápszer még mindig jobb, mint a dohányzós szoptatás. A nikotin nagyon csúnya dolgokat tud művelni, többek között függőséget okoz, idegrendszeri tüneteket is produkálhat.

júl. 10. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!