Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor apad el a tej?

Mikor apad el a tej?

Figyelt kérdés
16 hónapos a kislányom. 4 hónapos terhes vagyok. Terhesség óta fáj a szoptatás. Délutáni és esti alvásnál cicizett és este sokszor ébredt (nem éhség miatt). 2 napja elhatároztam, hogy nem adok több cicit. 1. éjszaka egész jól ment, 2. éjszaka sokat sírt. Mivel nem szoptatok, nagyon kezd fájni a cicim a tejtől. Elmúlik magától vagy a mellszívót néha használjam? Nem befolyásolja a következő babánál a tejet a jelenlegi helyzet? Az első gyerekem tápszeres lett egészségügyi okok miatt, emiatt ebben nincs tapasztalatom.🙂
2024. jún. 30. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem apadt el,még tandemeztünk is.Dokival beszélj szerintem,mert ilyenkor gyógyszert sem kaphatsz szerintem apasztásra.Nekem a legkisebb elmúlt 2 éves,és nem bírom még leszoktatni.Egyre kevesebbszer kéri,igyekszem a figyelmét is elterelni,kevesebbszer adni,de a déli,esti alváshoz fixen kell még neki.
2024. jún. 30. 14:37
 2/8 A kérdező kommentje:
A kistesó miatt mindenképp le akartam szoktatni. Cici nélkül dajkálnom kell és ezt nagy pocakkal nehéz lett volna. Meglátjuk bejön-e így a leszoktatás. A cicim a kérdés, hogy mit csináljak vele?😃
2024. jún. 30. 14:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz megmondani,mivel ha fejed, akkor ugyanolyan mintha szoptatnál,nem fog elapadni.Ha nem fejed akkor viszont lehet,hogy begyulladt,ami terhesen nem hiányzik.Nekem.pl tuti,hogy begyulladt volna.Dokival kell konzultalnod,vagy laktációs tanácsadó tud elválasztásban is segíteni.
2024. jún. 30. 14:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg úgy kell ilyenkor fejni, hogy épphogy csak megkönnyebülésig, amint nem érzed már a fájdalmat, feszülést, rögtön abbahagyni. Így érzékeli a szervezet, hogy kevesebb az igény, szépen lassan csökken a mennyiség, de mégse gyullad be.
2024. jún. 30. 15:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tehát így nem lesz ugyanolyan, mintha szoptatnál, a kicsi ennél többet szopizna, így meg te csak a minimumot fejed ki.
2024. jún. 30. 15:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kb 1 hónap volt mire elapadt, ebből 2 hét igencsak fájt és mindig egy picit kellett fejnem.

15 hónapos volt a kisfiam amikor elvettem tőle, mert akkor 3 hónapos terhes voltam és nekem sem esett jól a szoptatás.

2024. jún. 30. 15:18
 7/8 anonim válasza:
Nekem magátol nem apadt el. Mesterségesen kellett elzárni a tejcsatornámat.
2024. jún. 30. 17:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Beszélj egy szoptatási tanàcsadóval. Ebben is tudnak segíteni.
2024. jún. 30. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!