A bimbóvédőről hogyan/mikor kezdtétek el leszoktatni a
picit?
Nekem 5 hónapos és én csak bimbóvédővel tudok szoptatni. Esetleg szoptatás közben vedd le a védőt amikor már van kis tej a pocakjában és nem olyan türelmetlen. Amúgy nekem semmilyen gondot nem okoz a bimbóvédő. Napi 1x kifőzök egy csomót és a dobozában meg sterilen marad.
2013. okt. 21. 12:02
ÉN kb 2 hós korában vettem bimbóvédőt.
Elkezdte rágicsálni és kisebesedett..krémeztem és használtam a bimbóvédőt.
Miután begyógyult, 1-1 alkalommal kihagytam,majd már nem is kellett...
2013. okt. 21. 12:52
Megkérdezhetem, hogy mi volt a gond? Korababa vagy beteg volt? Csak mert ha van valami oka, hogy jobban oda kell figyelned a bevitt mennyiségre, akkor nyilván érdemes még mérni-nézni egy ideig, hogy mennyit szopizik alkalmanként. De előbb-utóbb meg fog annyira erősödni, hogy már nem fárad el és megtanul ügyesen szopizni; onnantól már nem lesz gond, hogy kevesebbet szopik (sőt, az lesz a normális, ha nem mindig ugyanannyit).
Vagyis szerintem nyugodtan próbálhatod védő nélkül is szoptatni, ha sikerül és ő is bírja, de (ha kell) figyeld azért mellette a szopizását is. Egyébként pont ebben az időszakban sikerülhet teljesen elhagyni a védőt, amíg ki nem alakul a szopási technikája. Később ez már nehezebb lehet, mert megszokja; legközelebb gyakran akkor sikerül, amikor elkezdi a baba a kezét a szájába tenni vagy jobban érdeklődni a külvilág iránt.
2013. okt. 21. 13:26
Nekem a szülés után pár órával a nővérke mondta hogy etessem meg a babát, 20 órát vajúdtam, hulla fáradt voltam. Próbáltam szoptatni, nem kapta be rendesen a cicimet és a nővérkének nem volt türelme vagy kedve velem/velünk foglalkozni, segiteni igy azt mondta hát ez igy nem megy, etessem bimbóvédővel. Hozott egyet, úgy elsőre sikerült szoptatni. Hazajöttünk a kórházból és végig azt gondoltam hogy bimbóvédő nélkül nem is tudok szoptatni, mert meg is kaptam azt is hogy lapos a mellbimbóm. Itthon még egy hétig használtam aztán úgy döntöttem hogy megpróbálom nélküle és sikerült! Azóta nem használom és nem is hiányzik. Sokáig szivta nagyon erősen a mellemet és fájdalmasan, de mostmár belejött és nem fáj. Azért fárad el a babád mert a cicidből másképp jön a tej, nekem a bimbóvédőn 4 óriási lyuk volt, alig kellett megszivnia és ömlött a tej a szájába, hamarabb be is fejezte az evést.
2013. okt. 21. 13:29
5/13 A kérdező kommentje:
Koraszülött baba lett, 32. hétre. Én is inkább attól tartok, hogy mivel a bimbóvédőből könnyebben jön (nekem csak 3 lyukú, de azok is jó nagyok), hamarabb el is tud lustulni, ezért nem tudom, mikortól lehet próbálkozni az elhagyásával. Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
6/13 A kérdező kommentje:
A mennyiséget folyamatosan mérem, hogy mennyit evett, és az időt is nagyon tartom (3 óránként eszik), mert még most is csak 2400gramm, nagyon pici.
Szerintem nem fog ellustulni...nem a lyuk a lényeg,hanem az,hogy míg a cumisüvegnél "dől" a szájába,szívnia sem kell,addig szopizás közben rendesen kell szívni,dolgozni,hogy jöjjön a tej.A bimbóvédő használatával ugyan úgy kell dolgoznia,max máshogy fog folyni a szájába mikor leszoktok róla.De nem fog ellustulni!
Első fiamat 6 hónapos koráig,2.-at 5 hónapos koráig szoptattam védővel.Igazából egyik napról a másikra szoktak le.Nem emelkedik rendesen ki a bimbóm,ezért nem tudták az elején rendesen bekapni.Mikor ezt megtanulták onnantól ment könnyen.Első fiam 17 hónapos koráig szopizott,2. még mindig,11 hónapos:) Szóval ne aggódj miatta szerintem:)
2013. okt. 21. 21:06
Miért nem eteted gyakrabban? Egy ilyen pici baba még sokkal gyakrabban éhes! (persze csak ha ébren van, ha amúgy alszik, akkor nem is kér, de ha kér, vagy sír, akkor adj neki!! nem kell szabályozni, nem tudod elkényeztetni a cicizéssel! ) Ha többször teszed mellre, akkor a tejed is több lesz! EGyébként a bimbóvédő miatt ne aggódj! Mi csak 6 hónaposan hagytuk el, és most 9 hónapos és azóta is szopizik, sőt, szinte csak szopizik! Majd elhagyjátok, ha már nem kell... ne stresszelj rajta! ;)
2013. okt. 22. 11:04
9/13 A kérdező kommentje:
Tejem már így is rengeteg van, 3x annyi, amennyi kell, ezért adok is le. Nem tudnám gyakrabban etetni, mert két kaja között majdnem mindig alszik. Nem stresszelek, csak nem akarom lekésni az időszakot, mikor érdemes elkezdeni próbálgatni nélküle. Nagyon köszönöm a segítségeteket! :)
Előző vagyok. Tuti nem késed le azt az időszakot! :) Akkor sem lesz semmi, ha nem hagyjátok el, de egy idő után, ahogy nő a baba, neki is kényelmetlen lesz és egyszer csak le tudjátok majd tenni. Mondom, nekünk 6 hónaposan jött csak el ez az idő!
2013. okt. 31. 17:23
Kapcsolódó kérdések: