Hogy tudnám leszoktatni a bimbóvédőről? És jó mélyre beadni neki bimbómat?
Hagyd a csudába a bimbóvédőt, menni fog az anélkül is .
A "várandós mamák könyv"-ében, amit a védőnőtől kaptál a következő van a szoptatásról:
-Helyezd magad kényelembe (fekvés vagy ülés)
-A baba akkor szopik helyesen, ha a baba feje teljesen szemben és közel van a cicihez, a gyomrocskája és a te gyomrod is legyen egymással szemben.
-A helyesen szoptatott kisbaba az emlőbimbót és az emlőudvart is a szájába veszi.
-Ha a baba alsóajkát megérínted, akkor ő kinyitja a száját reflexszerűen.
-A szopási reflexet az váltja ki, ha a mell bimbója a baba szájpadlásához ér.
-Ha jól vette be a baba a cicit, akkor azt látod, hogy hogy a felső és az alsó ajka is kifelé fordul, az alsó ajak és a cicid között van a baba nyelvecskéje. Nyakát a baba hátradönti az álla és az orra is hozzáér a cicihez, vagy nagyon közel van hozzá.
Nekem a kórházban ugyneveztt c formában kellet a babát szoptatni. Én így csináltam:
Kényelmesen leültem az ágyban, felhúzott lábakkal, a babám fejét a cicimhez tettem, az egyik kezemmel a babám fejét fogtam, a másikkal a cicimet megfogtam a hüvelyk és a mutatóujjam közé vettem, közben hozzáértem a szájához, akkor kinyitotta és egy mozdulattel hupsz belenyomtam a babám szájába a cicimet, úgy hogy csak a bimbóudvar széle látszódott ki. Nem, nem a baba nem fog megfulladni! A fiam fejét jól rányomtam a cicimre és mivel nem volt mit tenni, elkezdett szopizni, akkor már csak tartottam a fejecskéjét, de sokszor mosolyogtunk rajta, mert a másik szobában is lehetett hallani, hogy milyen hangosan eszik!!
Mégegy jó tanács: mielőtt elkezded szoptatni a babádat, egy picit masszírozd meg a cicidet, hogy felpuhuljon és az sem baj, ha egy pici tejci kijön belőle! Könnyebb lesz a kicsinek a szopi!!
A fiam ma már 4,5 éves, de ezt a mai napig sem felejtettem el! Csudaklassz dolog a szoptatás!
Boldog babázást!!!!
Remélem, hogy tudtam kicsit segíteni!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!