Elfogyott a tejem 6 napos baba?
Sziasztok! Segitsetek kerlek!
Van egy pici babam 6 napos most, 2.napon beindult a tejtermelodes es most ugyerzem hogy elfogyott a tejem, nem eleg neki amennyit eszik. A vegen csak rangatja a bimbomat es sir hogy enne meg.
Most mit kellene csinaljak?
Adjak neki tapszert potlasnak?
Nem szeretnem ha tapszeres lenne. De igy kudarcba fulladt minden ugy erzem.
Vagy csak tobbet eszik mar es meg nincs annyi tejem? Akkor mit csinaljak?
Egesz nap iszok ,eszek meg etetem a kisbabat . Van hogy 3 van hogy 2 orankent.
Segitsetek mit csinaljak?
Koszi elore is
Plusz váltogasd a melleket. Ha mindkettővel végzett, add vissza az elsőt, utána megint a másodikat. Akárhányszor lehet ismételni. A pihenő után újra kicsit több tej fog jönni.
De azzal sincs semmi baj, ha tápszeres pótlást adsz, ha te ezt szeretnéd. Ha nagyon fontos neked a szoptatás, akkor lehet ezzel-azzal próbálkozni. Veszel egy fejőgépet és azzal is szaporítod, egyszerűem kibekkelitek ezt a pár napot (mert könnyen lehet hogy növekedési ugrás és csak fel kell szaporítani a tejet a sok szoptatás által). A mellen történő pótlást is kipróbálhatod (ún. szoptanít készülékkel, a lényege hogy a tápszert vagy lefejt tejet a melledre ragasztott kis csövön át szívja a baba, így a melled is ingerli közben).
De ha nem sikerül, babának akkor se lesz baja, a mai tápszerek nagyon jók. Neked lelkileg nehéz lehet a csalódás, de a baba miatt nem kell aggódnod.
"Van hogy 3 van hogy 2 orankent."
Ő kéri így vagy te eteted így?
Annyiszor tedd mellre ahányszor kéri és addig amíg kéri. Ha nyűglődik az egyiken, kínáld a másikat. Egy alkalommal akár 2*2 mellből is szoptathatod. Ne korlátozd az időtartamot.
2-3 órànkènt enni ritkànak szàmìt egy ilyen picinèl. Kb egèsz nap cicin kène lennie. 7-10. napra ,,kell" megàllnia a súlyesèsnek, ès 14. napra visszanyerni a szûletèsi súlyt.
A kezdeti tejbelövellèskor èrezni, ahogy a mell feszül, de az normàlis, hogy ez az èrzes elmùlik. Nem fogod ,,telinek" èrezni a melled, csak azèrt, mert van elèg tej.
Növekedési ugrása van. Nem fogyott el a tejed, csupán így szaporítja magának. Facebookon ajánlom lépj be a szptatós csoportba.
Amúgy pár napig még ilyen lesz általában 3-5 nap max 1 hét. Nekem cserébe este jó nagyokat aludt ilyenkor.
Növekedési ugrások vannak:
7-10 naposan
3 hetesen
6 hetesen
3 hónaposan
6 hónaposan
9 hónaposan
12 hónaposan
2.! Hat napos!!! Először én is hónapnak olvastam, aztán nem értettem a tejbelövellést... és akkor láttam, én néztem be.😄
Jókat írtak a többiek, legyen minél többet cicin. Ha 2-3 óránként kér, akkor nem olyan kevés az. Amúgy van egy idő, amikor nem érzi az anya annyira teltnek a mellét, de van benne elég tej!
Hat nekem ilyenkor kb le se szallt a mellemrol. Nem volt olyan, hogy x orankent etettem :D
Amugy szornyu volt, utaltam ezt az idoszakot, szo szerint csak addig nem volt mellen, amig elszaladtam wc-re, vagy gyorsan megmelegitettem a kajamat. Enni is szoptatva ettem, mert nem birtam elviselni hogy sir.
Na ez ment 6 hetig. Aztan szepen beallt es magatol kerte 2-3 orankent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!