Lehet tetováltatni?
Lehet.
En terhesen es szoptatas alatt is tetovaltattam. Nincs ellenjavalat
Nem maga a szoptatás a kizátó ok, hanem a fertőzésveszély. Gondolom nem egy sufniban fogsz tetováltatni, ahol nem steril eszközöket használnak, hanem egy szalonban... Ha nem steril (ne adj Isten már használt tűvel) tetoválnak elkaphatsz olyan betegséget, ami átmegy az anyatejjel. Emiatt nem szoktak terhes vagy szoptató nőt tetoválni, magukat is védik a szalonok, hogy véletlenül se mondhassa senki, hogy ott kaptak el valamit és amiatt lett baj a gyerekkel. Plusz ki tudja, hogyan reagál a bőröd/immunrendszered, a hormonok sokmindenbe bele tudnak kavarni. Szóval nem kizáró ok a szoptatás, de megfontoladnó.
(Több tetoválásom is van, szoptatás alatt nem csináltattam, biztos ami biztos. 2 évig szoptattam, már 1 éves korában megvolt a rajz, a tetováló tudta, hogy amint nem szoptatok bejelentkezek (jóban vagyunk), ő is azt tanácsolta, hogy várjuk meg a szoptatás végét).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!