Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet tetováltatni?

Lehet tetováltatni?

Figyelt kérdés
A gyermekem 18 hónapos, nagyon szeretnék tetoválást még külföldre költözés előtt, de a gyermekem még cicizik. Lehetséges vagy inkább ne?

jún. 15. 14:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Egy icipici tetoválásról lenne szó
jún. 15. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Nem. De hidd el, külföldön is vannak tetoválók
jún. 15. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
13%

Lehet.

En terhesen es szoptatas alatt is tetovaltattam. Nincs ellenjavalat

jún. 15. 14:42
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Nem maga a szoptatás a kizátó ok, hanem a fertőzésveszély. Gondolom nem egy sufniban fogsz tetováltatni, ahol nem steril eszközöket használnak, hanem egy szalonban... Ha nem steril (ne adj Isten már használt tűvel) tetoválnak elkaphatsz olyan betegséget, ami átmegy az anyatejjel. Emiatt nem szoktak terhes vagy szoptató nőt tetoválni, magukat is védik a szalonok, hogy véletlenül se mondhassa senki, hogy ott kaptak el valamit és amiatt lett baj a gyerekkel. Plusz ki tudja, hogyan reagál a bőröd/immunrendszered, a hormonok sokmindenbe bele tudnak kavarni. Szóval nem kizáró ok a szoptatás, de megfontoladnó.

(Több tetoválásom is van, szoptatás alatt nem csináltattam, biztos ami biztos. 2 évig szoptattam, már 1 éves korában megvolt a rajz, a tetováló tudta, hogy amint nem szoptatok bejelentkezek (jóban vagyunk), ő is azt tanácsolta, hogy várjuk meg a szoptatás végét).

jún. 15. 14:57
 5/7 anonim ***** válasza:
5%
Igen, tetováltasd magad, nézzél ki minél rondábban és visszataszítóan. Évek múlva iszonyatosan bánni fogod, hogy szétcseszted a bőröd. Én szóltam.
jún. 15. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:
81%
Terhesség és szoptatás alatt tilos tetováltatni. Icipici mintát is. Normális helyen azonnal elküldenek.
jún. 15. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:
20%
Nemreg jott ki egy tanulmany mennyire karos. Foleg a nagy teljes testreszes, a kozeli nyirokcsomok megtelnek ezzel a festekkel,szinesek lesznek konkretan es viszik tovabb a kerin gesbe, gyulladast okozva. De szoptatas alatt biztos nem vallalnam be. Kapsz egy hepatitis B vagy C -t es majcirosisban meghalsz 20 ev mulva.
jún. 15. 17:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!