Szoptatás alatt lehet melatonint szedni?
Egyszer szedtem szülés után. KELLETT. Konkrétan az orvosom javasolta. Ugye szülés után van az az állapot, hogy nem bírsz elaludni, hiába alszik a gyerek, de te éberen forgolódsz. Ilyenkor a környezetemben a sok okos jött a mindenféle tanáccsal, hogy aludjak mert nem fogom bírni, ne csinàljam, hogy nem alszom. Mondom b*ki nem azért nem alszok, mert így döntöttem, hanem mert nem tudok elaludni.
Felhívtam a nőgyógyászom, aki mondta hozzon a férjem melatonint, sötétítsünk be mielőtt aludni szeretnék, vegyem be és feküdjek le. Fél órán belül hat. Szülés után 6 nappal akkor már kimerült voltam, fél órákat aludtam szakaszokban. Melatonin után egyből 3 órát szundítottam egyben. És mivel megtört ez az ördögi nem alvós kör onnantól javult az alvásom egyből.
Szoptatást nem befolyásolja, pláne nem összesen 1-2 szem.
Szóval hatásos és jó tud lenni, nem az ördög kábítószere, meg káros hormon stb.
3-as, a szoptatast nem befolyasolja, abbol a szempontbol, hogy nyilvan tudsz szoptatni mellette.
De atmegy a tejbe, ezert nem ajanlott.
Mi megy át a tejbe? Tudod a csecsemő szervezete mennyi melatonint termel? Jóval többet, mint a tied. Neki az, hogy 1-2x beveszel egy kapszula melatonint 6 hónap alatt, az nem árt.
Szintén nem árt a fájdalomcsillapító sem és társai. Várandós kismamák is inkább kínozzák magukat, de egy szem gyógyszert nem szednek be, mert nincs annyi tudásuk, hogy eldönthessék kárt okoznak-e. 1-1 szemtől nyilvàn semmi nem lesz.
Mondjuk min csodálkozok, mikor napi szinten jönnek a hülye mit nem szabad kérdések- erre a még hülyébb válaszokkal, hogy "persze mérgezd csak a gyereked".
Mindenki eldönti mi a jó neki.
Én a józan eszemre hallgatok, eddig 2 egészséges gyerekem van. Használt a melatonin, jót aludtam.
5-os, epp ezert nem kell neki meg tobb mestersegesen bevitt melatonin, a tejen keresztul :)
Most pattoghatsz itt, nekem aztan mindegy, de nem szabad szoptatas alatt szedni :D
Ennyi.
Áh buták vagytok, mint a s*gg.
Mi káros van 1 szem melatoninban?
Mi káros 1 szem ibuprofenben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!