Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt lehet melatoni...

Szoptatás alatt lehet melatonint szedni?

Figyelt kérdés
Nem rendszeres szedésre gondolok, hanem alkalmira, amikor nagyon nehezen tudok elaludni.

jún. 11. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Ne szedj! Nagyon káros a látásra is például, nem rendszeresen szedve is. Meg talán másra is, de erre tutira emlékszem, hogy olvastam. Nem túl régi információ, hogy azért nem annyira ártalmatlan dolog hormont, konkrétan melatonint is szedegetni csak úgy. (Milyen meglepő 😁) Mellesleg sokkal nagyobb dózisban, mint amekkorát a szervezet termel alapból. Oldd meg máshogy. Magnézuim biszglicinát este (2×100 mg), magnézium spray vagy krém a talpra, képernyő kerülése a lefekvés előtti órákban, relaxáció (5 perc naponta, akár 5 perc netezés helyett). Ezek hosszútávon is hatékonyabbak mint kiütni magad a melatoninnal. Ezt tapasztalatból is mondom, mert én sem tudtam mindig hogy káros. Csak az tűnt fel, hogy hiába aludtam, alvás közben csupa marhaságot álmodtam, és mellesleg másnap napközben fájt a fejem és/vagy olyan fáradt voltam mint aki jól berúgott előző este.
jún. 11. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
Azt nem. Viszont nekem nagyon bevalt alvasra a magnezium olaj vagy krem, azt lehet.
jún. 11. 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Egyszer szedtem szülés után. KELLETT. Konkrétan az orvosom javasolta. Ugye szülés után van az az állapot, hogy nem bírsz elaludni, hiába alszik a gyerek, de te éberen forgolódsz. Ilyenkor a környezetemben a sok okos jött a mindenféle tanáccsal, hogy aludjak mert nem fogom bírni, ne csinàljam, hogy nem alszom. Mondom b*ki nem azért nem alszok, mert így döntöttem, hanem mert nem tudok elaludni.

Felhívtam a nőgyógyászom, aki mondta hozzon a férjem melatonint, sötétítsünk be mielőtt aludni szeretnék, vegyem be és feküdjek le. Fél órán belül hat. Szülés után 6 nappal akkor már kimerült voltam, fél órákat aludtam szakaszokban. Melatonin után egyből 3 órát szundítottam egyben. És mivel megtört ez az ördögi nem alvós kör onnantól javult az alvásom egyből.

Szoptatást nem befolyásolja, pláne nem összesen 1-2 szem.

Szóval hatásos és jó tud lenni, nem az ördög kábítószere, meg káros hormon stb.

jún. 12. 07:27
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

3-as, a szoptatast nem befolyasolja, abbol a szempontbol, hogy nyilvan tudsz szoptatni mellette.

De atmegy a tejbe, ezert nem ajanlott.

jún. 12. 08:25
 5/10 anonim ***** válasza:
35%

Mi megy át a tejbe? Tudod a csecsemő szervezete mennyi melatonint termel? Jóval többet, mint a tied. Neki az, hogy 1-2x beveszel egy kapszula melatonint 6 hónap alatt, az nem árt.

Szintén nem árt a fájdalomcsillapító sem és társai. Várandós kismamák is inkább kínozzák magukat, de egy szem gyógyszert nem szednek be, mert nincs annyi tudásuk, hogy eldönthessék kárt okoznak-e. 1-1 szemtől nyilvàn semmi nem lesz.

Mondjuk min csodálkozok, mikor napi szinten jönnek a hülye mit nem szabad kérdések- erre a még hülyébb válaszokkal, hogy "persze mérgezd csak a gyereked".

Mindenki eldönti mi a jó neki.

Én a józan eszemre hallgatok, eddig 2 egészséges gyerekem van. Használt a melatonin, jót aludtam.

jún. 12. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:
39%
Néha a józan eszedre ráférne egy kis update. Vannak ám szerek, amikről idővel derül csak ki, hogy nem olyan ártalmatlan mint egy gumicukor. Végülis, a középkorban higannyal "gyógyítottak" egyes betegségeket. Érdekes, akkoriban meg ez tűnt jó ötletnek...
jún. 12. 10:04
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

5-os, epp ezert nem kell neki meg tobb mestersegesen bevitt melatonin, a tejen keresztul :)

Most pattoghatsz itt, nekem aztan mindegy, de nem szabad szoptatas alatt szedni :D

Ennyi.

jún. 12. 11:44
 8/10 anonim ***** válasza:
jún. 12. 13:26
 9/10 anonim ***** válasza:
A melatonin pont, hogy jó a látásra..... 🙄
jún. 12. 13:33
 10/10 anonim ***** válasza:
40%

Áh buták vagytok, mint a s*gg.

Mi káros van 1 szem melatoninban?

Mi káros 1 szem ibuprofenben?

jún. 12. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!