Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit eszik 1 hetes babátok...

Mennyit eszik 1 hetes babátok egy alkalommal?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Enyém 50 körül evett és a 3 kilót sem érte el mikor megszületett, barátnőmé most egy hetes és 70-110 között eszik, de ő nagy baba, majdnem 4 kilóval született.

Anyukám pedig azt mesélte hogy én egy hetesen 20 grammokat ettem és nagyon pici voltam, 2400 gramm.

Szóval ahány baba, annyi szokás :)

2010. okt. 30. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
2 760 g-mal született a fiam, 2,5 kg-mal hoztuk haza 5 naposan. 1 hetesen 20-30 g-okat evett meg. De a 30-nak már örültünk. 2 óránként kellett szoptatnom, mert ilyen picikére sikeredett. Azóta már 1,5 éves, 89 cm és 12,5 kg. Még mindig szopizik, persze már csak lefekvés előtt egy picikét.
2010. okt. 30. 14:16
 3/6 anonim ***** válasza:
2550gr szuletett es rengeteget evett.40 es 100gr kozott a korhazban.Otthon en nem mertem.1 honapos korara mar 4 kg volt.
2010. okt. 30. 19:52
 4/6 anonim ***** válasza:

5-8 percet! :)

én soha nem mértem a babámat, csak felesleges para... persze, ha kis súlyú baba, az más kérdés.

tudtam, ha jóllakott, abbahagyja a szopit. és alszik tovább, kb 2 órán át.

2010. nov. 1. 12:10
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Először írom a nagykönyv szerintit, aztán a saját tapasztalatomat.

Tehát az első időkben (azt hiszem 2 hónapos korukig) a babák az aktuális testsúlyuk 1/5-öd részét eszik meg 1 nap. Tehát egy 3000g súlyú baba napi szopcsi mennyisége kb 600 g. Ha egy nap ez a baba 8-szor eszik akkor az alkalmanként kb 70-80 g. De (és ez fontos de!) mi felnőttek is adott étkezésekkor nem egyforma mennyiséget eszünk, tehát a baba sem. Ezért érdemesebb a napi evéseket összesíteni a végén, hogy lássuk a napi mennyiség mennyi volt.

A lényeg hogy az átlagos súllyal született babák, átlagosan a 6.hónapra megduplázzák a születési súlyukat, 1 éves korukra meg megtriplázzák a születési súlyukat. Ha kis súlyú vagy nagysúlyú babáról van szó akkor ez ettől eltér. Az átlag születési súly lányoknál: 3100g a fiúknál: 3170g.

Tehát ez az átlag volt amit a könyvek írnak.

Én megmondom őszintén nagyjából ezt vettem mércének, de sem a lányom sem a fiam nem evett annyit mennyiségben mint a súlya 5-öde. Ez a lánynál még kétségbe ejtett mint minden első gyerekes anyát, de egy kedves ismerősöm mondta, ha a tej zsírosabb akkor a baba kevesebbet eszik az átlagnál ha hígabb akkor többet. De hogy a tej mitől zsírosabb és mitől hígabb azt nem tudom.

Ettől függetlenül én a fent említett elméletet vettem alapnak, és tudtam hogy a gyerekeim kevesebbet esznek az átlagnál, de szépen híznak. A lányom a fent írtak szerint 3100g-mal született és 6 hónapra megduplázta 1 évre megtriplázta a születési súlyát. A fiam nagyobb volt Ő 3580g-mal született Ő 6 hónapra többet hízott mint a születési súlya kétszerese, de ma egyéves pont és a hízás üteme annyit lassult, hogy most pont a születési súlyának a háromszorosa.

Összességében tehát minden baba más és más. Sokan azt mondják felesleges a babát mérni mindig és ezt el is fogadom, remélem ezek az anyák elfogadják nekem, hogy én nem éreztem mennyit evett a babám ezért minden evés előtt és után mértem amíg szoptattam, sőt tovább megyek, fel is írtam. Én így éreztem biztonságban magam. Mindig tudtam mennyit evett Nekem így volt jó.

Nos remélem tudtam én is segíteni valamennyit Neked!

Jó egészséget kívánok Nektek!!!!

2010. nov. 6. 13:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 6. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!