Miért érdekel mindenkit ennyire, hogy tudok-e szoptatni?
Másoktól is állandóan kérdezgetik?
Figyelt kérdés
Kezd idegesíteni, hogy bárkivel csak összefutok vagy rám ír messengeren/felhív vagy bármi az a második kérdése, hogy na, és van tejcsi? Szopizik a kicsi? Komolyan miért érdekel ez mindenkit? Nekem anno sose jutott volna eszembe senkitől ilyet kérdezni, ezután meg pláne nem fog. Igen, van tejem, de belegondolnak ezek az emberek abba, hogy akinek nincs vagy nem megy bármilyen okból a szoptatás milyen szarul tud esni egy ilyen kérdés? Amíg terhes voltam többen megkérdezték, hogy tervezett baba, azt hittem ennél parasztabb kérdés nem létezik, de ez a tudok-e szoptatni közel áll hozzá. Csak engem zavar? Természetesen nem a világ legnagyobb problémájának tartom, de kiváncsi lennék mást is zavart-e ez a kérdés?
Vannak kérdések, amiket sokan kérdeznek, ha babáról van szó.
1. Szoptatsz?
2. Jól alszik éjjel?
3. Nyugis baba vagy sokat sír?
4. Mikor lesz kistesó?
5. Simán szültél?
Tőlem ezeket szinte mindenki kérdezte.
jún. 1. 14:36
2/13 anonim válasza:
Mert ezek elég bugyuta, sztereotip kérdések. Olyasmi mint a "hogy vagy?")
Ne tüdőzd le. Engedd el egy sztereotip válasszal:
Köszönöm, minden rendben. Kedves tőled, hogy érdeklődsz.
jún. 1. 14:43
3/13 anonim válasza:
Hidd el, aki tanult, normális az nem fog érdeklődni a másik melléről. Legalább is nálunk az ilyen emberek szerencsére nem kérdezték. Aki igen, az mind értelmileg és iskolázottságilag is ott tartott és ennél fogva ez a legtöbb okosság volt, ami kijött a száján életében. Direkt megfigyeltem az elsőnél és tényleg ezek kérdezték. Unalmasak, de el kell engedni.
jún. 1. 14:58
4/13 anonim válasza:
Nyugi, ha meg mar mondjuk 1 eves es mindig szoptatod, akkor halalra valt arccal kerdezgetik, hogy uristen meg mindiiig? Hat nem karos ez?
🤣
Szokd meg, hogy soha semmi nem jo es vannak es lesznek hulye kerdesek. Hat ez ilyen.
De amugy a csalad, kozeli baratok reszerol nem vettem rossz neven, ok temyleg erdeklodnek. De amikor a boltos marika is azt kerdezte anno, hogy ugye szoptatom-e a par hetes babamat, na az mar tenyleg fajt :D
jún. 1. 15:12
5/13 anonim válasza:
4-es: De ismerős, hogy aki megkérdezi, hogy van-e tejem, 1 év múlva rosszallóan csóválja a fejét a szoptatásra, mindezt úgy, hogy annyi közünk van egymáshoz, hogy egy utcában lakunk :).
Kérdező: Egyrészt ez egy sablon kérdés, kb. mint hogy fiú-e vagy lány, másrészt az idősebbeknél ennek még komolyabb tétje volt, akkor még az is működött, hogy akinek sok teje volt, átment ahhoz, akinek meg kevés, nem volt haszontalan ezeket az embereket összekötni (a férjemnek és nekem is van így "tejtestvérem"). Egyébként meg sablon kérdésre sablon válasz a távolabbi ismerősöknek, a közeli rokonokkal, barátokkal meg megmondhatod, ha nem akarsz róla beszélni.
jún. 1. 15:23
6/13 anonim válasza:
Ugyanígy vélekedtem erről. Én is tolakodó, skh típusú kérdésnek tartottam, amit nekem se jutott eszembe soha megkérdezni egy anyukától se...mert amúgy nem is érdekelt egyáltalán, hogy xy szoptat-e:D ha nincs témám, inkább nem kérdezek semmit valakitől, nem muszáj mindenkivel beszélgetni...de ezt amúgy tőlem is mindenki megkérdezte, válaszoltam mindig valamit, de őszintén, engem is zavart, vagy legalábbis furának tartottam.
jún. 1. 15:45
7/13 anonim válasza:
Engem is nagyon zavartak az ilyen jellegű kérdések. Mielőtt nekem lett gyerekem, előtte több ismerősömnek született, de soha senkitől nem kérdeztem ezt. Mégis mi közöm hozzá? Szerintem próbálnak kedveskedni (bár ez számomra egyáltalán nem az, inkább zavaró), afféle sztereotípia, vhogy ez maradt jó néhány emberben, ha vkinek gyereke születik, ezeket kell kérdezni. Csak abba nem gondolnak bele, hogy mekkora nagy hülyeség valójában.
jún. 1. 15:50
8/13 anonim válasza:
A jól alszik e , illetve h nyugis baba az miért gáz kérdés? Mit lehet akkor kérdezni?
jún. 1. 17:58
9/13 anonim válasza:
Nem tudom, engem is mindig zavart. Ha nem szoptattam volna se halt volna éhen, kapott volna tápszert, nem ördögtől való az sem, mégis elkezdenek rajta sopankodni. Aztán mikor már 1 eves a gyerek, meg piszkálnak, hogy minek szoptatok már olyan nagy gyereket 🙄
Ennél már csak az a jobb, mikor szülés után 1 órával mindenki azt kérdezgeti van-e tejem.
A környezetemben ketten szültek most, hárman fognak ősszel, de eszembe sincs ilyeneket kérdezgetni.
jún. 1. 20:07
10/13 anonim válasza:
Tőlem még a Coopban is megkérdezte a pénztáros... 😂 Teljesen közügynek hiszik az emberek, hogy erről kérdeznek. De rengeteg más ilyen tipikus kérdés van, ahogy azt fentebb írta valaki. Valamit muszáj kérdezniük, és ezek a favoritok. Mint mikor esküvőre készülsz, és mindenki megkérdezi, hogy ésaruhamegvanmár?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!