Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet a szoptatás miatt...

Lehet a szoptatás miatt alacsony a libidóm?

Figyelt kérdés
Most a terhesség alatt sem volt egyáltalán. A legelső terhességemnél volt, a szoptatàs alatt is. Most egyszerűen 0.

máj. 27. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet.

Én is így voltam.

Ahogy abbahagytam a szoptatást, akkor meg megőrültem, annyira akartam. Hál isten hamar "rendeződött", mert az meg mégrosszabb volt.

máj. 27. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Én ráadásul száraz is voltam, mint a szahara és fájt. Gélt ajánlott az orvos az segített kicsit rendbe jönno.
máj. 27. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Igen, sőt evolúciósan is az az érdeke a fajnak, hogy amíg a szülő az utódot gondozza, ne tudjon vemhesülni/teherbe esni.

Nekem a szoptatás abbahagyásával sem nőtt meg extrán - kivétel ezalól az ovuláció környékét, akkor mindig van 4-5-6 nap amikor nagyon kívánom a szexet, egyébként meg nem...

máj. 27. 12:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, össze szokott fuggeni. Nekem is a béka feneke alatt volt az első gyerek után és most is.
máj. 27. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

3as vagyok, le lehet pontozni, de nem véletlen hogy magas prolaktin szinttel (vagyis legtöbbször szoptatás alatt) nem tudnak teherbe esni. Ez nem véletlen... de mindegy.

A libidó meg összefügg a hormonszinttel.

máj. 27. 13:42
 6/8 anonim ***** válasza:
13%
Mindig lehet mire fogni persze. Amíg teherbe nem ejtett, addig jó volt ugye? Utána már minek a pasi.. Be aggódj, sok nő van aki szereti a szexet, egy biztos megtalalja a párodat is.
máj. 27. 15:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Utolsó:Szedd már össze magad és hagyd abba ezt a burkolt önsajnálatot! Szerinted, ha kifogás lenne, akkor feltettem volna a kérdést? Nyilván benyögném a férjemnek, hogy a szoptatástól van és ennyiben hagynám. Mellesleg szexelünk, csak éppen nem azért, mert nekem jól esik, hanem azért, hogy ne ezen mújjon a házasságunk.

máj. 27. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, lehetséges, az orvosom jól a fejembe véste, amikor már harmadszor kérdeztem meg. Majdnem szó szerint elmondom neked: a szoptatás miatt alacsonyabb lehet a libidód. A szoptatás során a test termel hormonokat, amelyek gátolhatják a libidót. Emellett a fáradtság és a stressz is gyakori velejárója a szoptatásnak, amely szintén csökkentheti a vágyat a szexre. Fontos azonban emlékezni arra, hogy ez egy átmeneti állapot lehet, és ha rendszeresen beszélsz erről a partnereddel és nyitottak vagytok az együttműködésre és megoldásokra, akkor a libidód is visszatérhet a szoptatás után.
máj. 28. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!