Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 14 hónapos a lányom és még...

14 hónapos a lányom és még szopik.Anyám kikészít,hogy miért hagyom ilyen nagy gyereknek.Szerintetek is gáz ?

Figyelt kérdés
máj. 16. 07:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
85%
Ismerősöm 3 éves korig szoptatta a harmadik gyerekét. Semmi rossz véleményem nem volt róla, mondjuk én normális vagyok és eszembe nem jutna bárkit emiatt megszólni. Ne hallgass anyádra, azt tedd, ami neked/nektek jó. Ha meg nem szoptatnál, azért piszkálna.
máj. 16. 13:08
 22/29 anonim ***** válasza:
78%
#20, nincs ráhagyva semmi. Talán nem akkora bűn, hogy az esti alváshoz még kaphat cicit.
máj. 16. 13:11
 23/29 anonim ***** válasza:
35%
oksa
máj. 16. 13:12
 24/29 anonim ***** válasza:
51%
22, "te már nagyon elengednéd", ezt írtad. Érdemes a saját igényeidet is szem előtt tartanod. (Nem a 20-as vagyok)
máj. 16. 13:14
 25/29 anonim ***** válasza:
51%
A nagyon elengedné az ember,az egy dolog.Nem úgy megy ám,hogy mostantól nincs.Sem az anyának,sem a gyereknek nem ilyen egyszerű ez általában.Nekem is fokozatosan tud csak leszokni a lányom,mert az én mellém is telítődik,nem apad el.Gyógyszert nem szeretnék rá szedni,mert hormonálisan nem akarok beavatkozni.A gyereknek ez nyugtatásra is van,plusz megszokás is.Én a fokozatosság elvén vagyok,nálunk alváshoz van cici mostmár, illetve dolgozom is,így mikor bölcsiben van,vagy a mamánál, akkor nincs cici,nem is keresi.Hamarosan áttérünk a csak esti szoptatásra, aztán lassan elhagyjuk.De mondom,nekem egy hónappal ezelőtt pl,ha elmentem nagybevásárolni,és ez 4 óránál tovább tartott, akkor már feszített a mellem.Nekem is szüksége van a szervezetem ék a fokozatosságra,ha nem szoptatnék egyik pillanatról a másikra, akkor begyulladna a mellem(kivéve ha lefejném a tejet,de annak meg mi értelme,ha a gyerek kérné,nekem van,de pepecselek a fejéssel,meg kiöntöm a tejet?).
máj. 16. 13:31
 26/29 anonim ***** válasza:
28%

#22 vagyok. Igen, nagyon elendedném, de ahogy #25 is írja, nem olyan könnyű ez. Tejem még van, ha elveszem tőle, begyullad a mellem. Fejni sosem tudtam érdemben, így az nem opció.

A lányom bölcsis, én dolgozom, így nap közben nem kap, de este igényli. Megtanulta, hogy csak pizsamában kaphat cicit, aztán majd szépen lassan ez is elkopik.

máj. 16. 15:15
 27/29 anonim ***** válasza:
72%

Most komolyan, befolyásol nálatok bármit is, ha azt írom, hogy gáz? Nem kellene. Engem is osztott a szüleim korosztálya, ha kiderült, hogy 1 éves elmúlt és még mindig szoptatom, de kit érdekel. Ez a mi kettőnk ügye. Ha zavart volna, elválasztom, de elvoltam vele, így a gyerekre bíztam. Majdnem 2 évesen 1 hónap alatt magától elhagyta a szopást. Pedig előtte napi átlag 4-szer szopott.

Azt vedd figyelembe, hogy a mostani nagyszülőknél még más volt az ajánlás, ráadásul anyámnak alig volt teje, örült, ha fél éves korunkig volt még valamennyi. Anyósomnak még ennyi sem jutott, pedig keményen dolgozott rajta, hogy legyen. Nem kell csodálni, ha nekik szokatlan egy ilyen helyzet.

máj. 16. 16:30
 28/29 anonim ***** válasza:
55%
Volt olyan anya, aki 9 éves koráig szoptatta a gyereket :D Szóval nem gáz :D
máj. 16. 17:14
 29/29 anonim ***** válasza:
35%

Miután ezzel nem veszélyezteted a gyereket és a legkevésbé sem árt neki, hogy még szoptatod, senkinek semmi köze hozzá. Az enyém 2 és fél, mostanában térünk át arra, hogy csak otthon szoptatom, mert én már inkább így szeretném.

Néha tényleg úgy érzem, teher a szoptatás, de valójában pont akkor teher, mikor nehezebb napunk van és cici nélkül igazából még nehezebb lenne.

3-4 év között, legkésőbb 7 éves korig normális a természetes elválasztódás, nekem az megfelel. Ha pedig nem következik be magától, akkor ugyanúgy el lehet választani. (Viszont ugyanúgy aggódnék miatta és utánajárnék, hogy ez a természetes elválasztódás miért nem következett be, nincs-e valamilyen probléma a háttérben.)

máj. 16. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!