Ha 1 óránként cicizne a baba, nincs elég tejem?
Nem az a kérdés mennyi ideig szopik, hanem az, hogy gyarapszik-e a súlya és van-e elég pisi. Ha ez a kettő rendben akkor normális, ha nincs rendben, akkor kevés a tej és valamit lépni kell.
máj. 14. 09:43
5os vagyok, nekem is most jon a masodik, en hordozni fogok, bar az elsot is hordoztam. Mashogy elkepzelni se tudom a kis korkulonbseget. Alig 2 ev lesz koztuk.
máj. 14. 10:20
Hát az enyém 6 hónaposan is óránként szopik. 9 és fél kiló.
Ha van elég pisis pelus és gyarapszik a súlya, akkor rendben van bármilyen gyakori szptatás. Bízz magadban, bízz a babádban.
máj. 14. 14:36
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Ma voltunk orvosnál és sajnos nem hízott semmit mióta haza jöttünk a kórházból. Pisis kakis pelus viszont bőven megvan. Ha nem gyarapodott akkor az mindenképp azt jelzi,hogy nem elég a tej neki?
Kizárt, ha valóban van elég pisis/kakis.
2 hétre ideális ha visszanyeri a születési súlyát.
A gyarapodást, pedig nem a születési hanem a legalacsonyabb mért súlyhoz kell mérni.
máj. 15. 13:48
Amikor hazaadták a kórházból azt a súlyt kell nézni, illetve azt amit a védőnő mért hazaadás után. Ahhoz képest nem hízott?
máj. 15. 14:01
Orvos mit mondott erre? Én sajnos tudok ilyet, két hétre se nyerte vissza a legalacsonyabb súlyból, majd elkezdett csökkeni ÉS volt elég pisis kakis pelus, hallotta nyelni is, jól tapadt és nyugodt is volt. Második gyereke. Sajnos náluk ahogy kapott tápszert, attól kezdve indult meg a dolog szépen. Nagyon bántotta, de ez van. Mennyivel született amúgy?
Egyébként egyetértek veletek, viszont oké, hogy két hétre kell visszaszereznie, de azért az hogy egy hét alatt egy grammot se indul felfelé a súlya, az is érdekes picit. Orvosra hagyatkozz kérlek kérdező, mert itt csak anyák vannak, laikusok. Ha baj van nem vállalják érte a felelősséget mondván ők még ilyet nem láttak. Hogy is láttak volna…
máj. 15. 14:21
18/21 A kérdező kommentje:
A védőnő nem mért súlyt,de természetesen a távozási súlyát néztük a doktorral. Most szereznem kell mérleget és lemérni,hogy egy etetésnél mennyit eszik és attól függ, hogy kap e pótlást, azt mondta a doktor. 3100grammal született és 2930grammal jött haza,most ugyanennyi.
Nekem még etetések között fejni is kellett és azt adni neki pótlásként. Utána jött a tápszer. Nagyon sokan vagyunk így, nem méreg a tápszer és ha kap is pótlást nem fogja azt jelenti, hogy teljesen tápszeres lesz. Nekem már 6 hónapos, nincs semmiféle cumizavar még mindig kap anyatejet és tápszert is.
máj. 15. 16:12
20/21 A kérdező kommentje:
19-es de miért kellett fejned? Nem hízott a babád, de akkor tejed az volt rendesen? Természetesen ha kelleni fog akkor adok tápszert neki,de nem nagyon szeretnék amíg van esély,hogy anélkül is meginduljon a hízás.
Kapcsolódó kérdések: