Újszülött babát 3 óránként kell szoptatni?
Nekem azt mondták keltsem 3 óránként, mert besárgult. Máskülönben nem kellett volna. Örültem volna, ha 3 óráig alszik, ő max 1.5-2 óránként kel, de néha még előbb. Átálltam igény szerinti szoptatásra, mert idegesített, hogy egyfolytában az órát nézem hogy most enni kell vagy sem. Viszont legalább irgalmatlanul bedurrant tőle a tejem, az elején alig akart valami csepegni, most meg kénytelen vagyok szoptatás után fejni, mert túl sok van. :D
Ha nem sárga nyugodtan hagyd aludni 4 órát is.
Az első héten még fontos, hogy meglegyen a 3 óra, de utána már ahogy erősödik, 1 hónapos kor körül azért már nem kőbe vésett ez az idő.
A mi esetünkben fogyáshoz vezetett, hogy ugyan 3 óránként evett kb, viszont csak 10 perceket és ez nem volt elegendő mennyiség a gyarapodáshoz. Nekem is ébren kellett tartanom, kínlódva szedtünk össze negyedórányi evést, de végül tápszer lett, mert másfél hónaposan sem volt születési súlyú.
Hihetetlenül fontos, hogy az első 1-2 hétben meglegyen az "alapozás". Hogy rakódjon rá a súly, minél többet egyen, keltve legyen ha kell, cicin legyen amennyiszer csak ébren van, mert amíg nem erősödik meg, addig az se neki se a tejnek nem lesz jó, mert kevés lesz az igény... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!