Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, hogy ne kelljen...

Mit csináljak, hogy ne kelljen fel kétszer enni 5 hónapos babám éjszaka? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Már próbáltam, hogy az esti szopi előtt adtam naki tejpépet plusz szopi de akkor is fel kelt. adtam neki teát meg vizet de egy idő után csak meg kellett etetnem mert volt hogy egy fél óra alatt felkelt 5-ször. Éjszaka elég ki merítő és szeretnénk a párommal aludni....Segítsetek minden ötletet elfogadok. Előre is köszike.
2010. okt. 28. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
esetleg adj neki estére tápszer, tejet meg fejd le és reggel már adhatod is. Tápszer telíti őket. És nem lesz olyan hamar éhes. Védőnőm javasolta.
2010. okt. 28. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem azért kell fel,mert éhes, és hiába adsz neki vízet, teát, éhes is marad, amíg meg nem szoptatod.

Kétszeri ébredés szerintem nem is olyan sok, és azért egy 5 hónapos pici babától nem is kell elvárni, hogy átaludja az éjszakát.

Persze adhatsz neki tápszert is, az valóban laktató, de megeshet, hogy még így is ébredni fog, mert arra vágyik, hogy odabújjon hozzád.Nem lett kevesebb a tejed? Tápszerrel pótolnod kell?

2010. okt. 28. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Sokat olvashatsz erről ezeken az oldalakon.

Ha az anyukák tapasztalatait olvasod -SENKINÉL sem vált be a kalóriadús vacsora.

Erre egyetlen megoldás van: hagyod, hogy sírjon, nem adsz neki. 2-3 nap alatt megszokja és végig alussza az éjt.

Az én fiam 13 hós koráig kétszer kelt. Nem vagyok híve az ilyen "erőszakos" megoldásoknak. A gyereket szerintem hagyni kell, hogy "megérjen" rá.

A barátnőm viszont így tett. Bár az első két nap zombi volt az éjszakai alvás miatt, de azóta is végig alussza a kislánya az éjszakát. A munkatársam kislánya szintén így szokott le az éjjeli evésekről. Nem ítélem el őket. A legfontosabb: ha boldog az anya, akkor boldogabb a baba is. Sok sikert nektek!

2010. okt. 28. 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Nemsokára jönni fog a foga, akkor még többet fel fog kellni, ha zavarja. A gyerek bizony sokat fenn van éjjel, lehet nem kéne szülni, akkor nem volna vele gond. A 4 évesem van fenn 1-2szer éjjel, a kisebb 20 hónapos kora körül kezdte átaludni az éjszakákat, szerencsére ő elég jó alvó. Tanácsot nem lehet adni, ha éhes, vagy valami gondja van úgyis felkel, még jó sokáig. Te meg vagy hagyod üvölteni, vagy megszokod. Egyszer úgyis megtanul aludni.
2010. okt. 28. 16:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A kisfiam nem szokott sírni hanem nyöszög inkább. Tejem az rengeteg van, van tejtesónk is azzal nincs gond. Tudom nem minden gyerek egyforma de vannak akinek anyatejes a babájuk úgy mint nekem és végig alussza az éjszakát. Nah, mindegy igaza volt anyának egy nyugodt éjszakánk nem lesz ha meg lesz a pici. :-))

2010. okt. 28. 21:23
 6/6 xStefix ***** válasza:

Várj türelemmel, amíg eljön az az idő is! Tudom, ezt így könnyű mondani, de megvan az oka, amiért többen is ezt javasoljuk.

Sírni semmiképp ne hagyd, szerintem ez nagyon durva megoldás! Én soha nem tenném. Ha éhes, akkor azért kell megszoptatni, ha meg anyás, akkor rád vágyik. Egyik esetben sem akkor teszel vele jót, ha magára hagyod vagy megpróbálod leszoktatni erről.

Apával próbáljatok meg nappal összebújni, amikor csak tudtok. Az első hónapok mindkettőtöknek (hármotoknak) nehezek, de ilyenkor ez a normális. A mostani áldozatok hosszabb távon fogják meghozni a gyümölcsüket. ;)

2010. okt. 29. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!