Szerintetek lenne értelme cumit engedni 13hónaposnak ha elfogadja?
13 hónapos a kisfiam, anyatejes a kezdetektől fogva 🙏.
Napközben kb 2 max 3x szopizik abból 1 elalváshoz. Este vacsi után fürdés és cicin alszik el, már pici kora óta. 4 hónapos alvásregresszió aztán szepa miatt velünk alszik, így egész éjszaka rendelkezésre áll a cici, éjjel sokszor inkább csak szomjam vagy nemis tudom, mert felkel, sír, kéri, 2-3 perc se és lefordul és alszik tovább.
A kérdésem oka ami most jön, az az, hogy várandós vagyok a kistesóval (8hetes) eddig gondmentes ez a terhesség is. Viszont annyira nem esik már jól a szoptatás :( tudom, neki ez fontos. Tápszert hagyján hogy 2 kortynál többet nem fogad el de még a cumisüveget se, így a tápszer kilőve.... Soha nem cumizott picinek se, igaz én mindíg próbálkoztam vele. Kb 2 hónappal ezelőtt kíváncsiságból odaadtuk neki este, és gond nélkül nélkülem (cicizés után) elaludt vele a saját ágyába... Szerintetek gond lenne 13 hósan hagyni neki alvásokhoz??? Nyilván ha napközben kérne cicit adnék neki csak legalább éjszaka nem csüngene rajta :(
Nekem 14 hónapos a fiam, és szoptatom. Eszembe nem jutna most rászoktatni a cumizásra. Az elején egy picit cumizott, de sosem érdekelte igazán, úgyhogy hamar elhagyta magától. Éjjel sosem használtuk. Cumisüvegből sem etetném a helyedben, neki már a pohárból ivást kéne tanulgatni.
Szerintem jobb lenne csak leválasztanod, de nem cumival kiváltva.
Első válaszoló,nagyon rég pohárból iszik szerencsére :) a cumit csak a tápszer próba miatt írtam.
És ha leszoktatom és tápszert sem kap, nem gond? Úgy tudom 2 éves korig azért valamit kéne hogy kapjon(anyatej, tápszer)
Nem lesz baja a cumitól. Ha megnyugszik tőle, add neki nyugodtan. Ha meglesz a kistesó, akkor sem biztos,hogy éjjel egyből tudsz majd cicit adni neki, mert lehet épp a picit eteted.
Esetleg valami jó minőségű tejitalt vacsira megpróbálhatsz adni neki akár pohárból is.
Szerintem nyugodtan adhatsz cumit neki ha igényli estére. Nem hiszem hogy 15 évesen is azzal megy gimnáziumba. :D szülés után se tudom egyből cicire tenni már este ha épp a kicsit eteted akkor inkább szokja meg a cumit meg előtte.
Ha nem akarsz tandemszoptatni viszont érdemes leválasztani meg a kicsi érkezése előtt hogy ne érezze hogy a tesó "kiturta" úgymond. Legyen idő a leválasztas és a kisteso között.
Pont 1 eves volt, adtam neki cumit, egyelore mukodik (most 1,5), de csak alvashoz kapja meg, egyebkent el van rakva, nincs a szajaban egesz nap. Es nem nagyon erdekel, hogy mikor fog leszokni, majd ha eljon az ideje, akkor :D
Nekem megvaltas volt, mert azzal egyidoben le is szoktattam vegleg a szopirol is, a cumival vegre aludtunk. Addig 1-2 orankent kelt szopizni, ki voltam mar borulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!