Nagy baj-e ha nem vártam meg a hat hónapot kisfiam hozzátáplálásával?
nem csináltál bajt, bár ha van elég tejed s nem tápszeres....én azért kezdtem 4 hósan mert kevés tejem lett s nem akartam tápszert.
De még egy fontos...ne anyukádra hallgass, nem is értelek. hanem magadra plussz védőnőre s dokitokra, mert amikor mi voltunk kicsik szokások mások voltak...
Szerintem igenis baj. Főleg, hogy szoptatod. Később sok problémája lehet belőle a picinek, ne halgass az anyukádra. Az én anyám, és anyósom is ezt csinálta, de el kell, hogy engedd a füled mellett.
4 hónapos baba még nagyon picike, de a neten is rákereshetsz a korai hozzátáplálás veszélyeire.
Bajt nem csináltál de 5. hónapig várhattál volna.
ha elkezdted most már folytasd nyugodtan.
Tápszereseknél szoktak 4.hótól egyebet adni.
Anyatej megfelel a 6. hónapig , kielégíti a vitaminszükségletét.
Nem csináltál semmi bajt, bár az igaz, hogy a 4. hónapot megvárhattad volna.
Egyébként ne dőlj be ennek a 18 éves korig csk szopiznia kell a gyereknek mizériának, ezek a szélsőséges nézetek sosem helytállóak!
Én mefvárom a 6 hónapot, bármit mondanank is a nagyszülők.
Baja nem lesz tőle, de én hallottam lőadást arról, hogy miért jó megvárni a 6 hónapot, engem meggyőzött.
Szió!
Én is 5,5hónaposan kezdtem a hozzátáplálást(anyatejes a kislányom) és már elég szépen evett és most,hogy jönnek a fogacskái sorban(már van 7)azóta nem eszik szinte semmit se :(((( csak szopizni akar. Azt mondják ha látszik a babán,hogy érdeklődik a kaja iránt nyugodtan el lehet kezdeni a kóstoltatást. Ahogy szokták írni 1ik baba sem 1forma és minden babának más ízlik és más ütemben eszik,mászik,ül...stb.
Te látod a picit és ha szeret enni akkor adj neki fokozatosan.Ezzel a gyors kajcsival nekünk is baj volt 1-2napig.
Boldog babázást remélem tudtam segíteni!
6,5 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!