Nekem jelenleg a 2 évet tölti, én még mindig szopizik. Azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan szoptassam amig van tejem. Ha 10 éves és még van tejem, akkor is nyugodtan?
20, mutass már egy gyereket, akinek az akarata ellenére a szájába lehet tolni valamit!
Ráadásul egy dackorszakos gyereket!
Komolyan nem értem, egyáltalán hogy jelenik meg a fejetekben, hogy lehetséges lenne a gyerek akarata ellenére szoptatni, amikor ez még sokaknak egy egy év alatti csecsemőnél se megy. Ezért bukik el sokszor a szoptatás egy-egy "szopisztrájknál".
ápr. 20. 12:09
22/33 anonim válasza:
21# Rendben, nem lehet persze. Igazad van, túlzás volt. Ettől függetlenül ne mond nekem, hogy egészséges és normális, hogy mondjuk egy 5 évesnél még “ki akarod élvezni”.. Még is mit kell kiélvezni? Egy 5 éves lassan iskolás mindent evő gyerekről beszélünk, akit mellre teszel. Nem gondolnám, hogy neki is jót teszel ezzel. De írtam az ő dolga! Soha nem szóltam/szólnék be senkinek, de nem tartom a szülőt egészséges mentálisan. Írom ezt úgy, hogy sokáig terveztem én is, na de nem 4,5-5. :D
ápr. 20. 13:33
23/33 anonim válasza:
22, azt hogy ki akarja élvezni, csak te írtad feltételezett okként, nem az anyuka mondta. Az egész csak rosszindulatú feltételezés.
Egy 3-4-5 éves gyereket nem lehet erővel rávenni, kényszeríteni.
Ergó, nem az anya döntése. Épp hogy a gyereket hagyja dönteni.
ápr. 20. 13:45
24/33 anonim válasza:
23# A ki akarja élveznit egy hozzászólásra írtam, erre: “De barátnőmnek több gyereke nem lehet, ő meg ki akarja élvezni “.
Hogy ezen még is mit kell kiélvezni?Erre reagáltam. Nekem mindegy, hogy miben hagyja dönteni, ha szeretne pálinkát is ihat az 5 éves gyermek, ha abban szeretné dönteni hagyni. Nem kell belekötni egy véleménybe. Látom valamiért zavar ez téged. Ha szoptatod még az iskolás gyereked is, miért érdekel más véleménye? Engem nem érdekelne, ha így lennék. Illetve meggyőzni sem kell erről senkit, mindenki maga érzi mi fér bele és mi nem.
ápr. 20. 14:16
25/33 anonim válasza:
Azért nem ugyanaz, egy 5 meg egy 2 éves gyereket szoptatni.
Szerintem ha van tej, akkor nem gusztustalan 2 évest szoptatni. Nekem már nm volt egyáltalán, így nem akartam, hogy élő cuminak használjon a gyerek. Sajnos nagyon megszenvedtük a leválasztást így is.
ápr. 20. 14:54
26/33 anonim válasza:
De 26# el tudod mondani miért állsz belém? Bántottalak téged bármivel is?Fáj? Miből ered ez nálad vajon? Így van egy senki vagyok…akkor mi az istenért érdekel téged az én véleményem???:D Én is lefosom a tied. Erre nem tudsz válaszolni. Írtam te nagyon okos azt is, hogy semmi közöm, véleményem lehet, ettől még ugyanúgy szoptatni fognak. Nem értem a problémád, megtiltottam bárkinek bármit vagy mi?:D Te nagyon okos, hol írtam hogy számít az ÉN véleményem?:D hú, de frusztrált nő vagy, nem volt meg a mai szoptatás? A pálinkát pedig csak arra értettem, hogy ha itt a gyerek dönt akkor ihat bármit ennyi erővel, ennyi. Akkor viszont tényleg érdemes 10 évesen is HA igényli, ettől még jó esetben nem fogod engedni. Komolyan egyik másik nőnek komoly otthoni problémái vannak, ha ennyire ugranak egy ártatlan véleményre. Tényleg sajnálom. Egy hozzászólásra reagáltam, neked nem is osztottam lapot.
ápr. 20. 15:03
27/33 anonim válasza:
A természetes elválasztódás 2 és 7 éves kor között van. A gyerek szempontjából nem káros ezt megvárni, tehát amikor már ő nem kéri. Egy 2 évest szerintem nem szükséges külön kínálgatni, de tiltani sem kell. (Persze, ha az anya maga szeretné az elválasztást, akkor lehet siettetni, az sem baj.)
Ha nem következik be magától 7 éves korig, akkor én ugyanúgy aggódnék, mintha mondjuk egy baba másfél évesen még nem jár. És nem azon aggódnék, hogy a 7 évesem még szopik, hanem hogy milyen ok lehet a háttérben, ami miatt ez a természetes, normális elválasztódási folyamat nem zajlott le.
ápr. 21. 19:38
28/33 anonim válasza:
Ez a szopiztatás szó honnan jön? Miért nem jó a szoptatás? Nekem olyan hajmeresztő ez a szó.
ápr. 21. 20:20
29/33 anonim válasza:
Hu elolvastam itt egy két ember hozzászólását és brutális.. hogy tudtok ilyen szir-szaron összeugrani?
ápr. 21. 21:55
30/33 anonim válasza:
És még egy kérdés. Az okés hogy itt megy a nagy cicaharc.. de az valakinek feltűnt, hogy a kérdező a kérdés kiírása óta egy mukkot nem írt...? Jó eséllyel egy troll kérdés volt, azzal a céllal, hogy két unatkozó anyuka egymás mellének essen.. és ezt képletesen értem.. 🍿🍿🍿
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!