Keveset eszik? Sűrűbben szopiztassam?
Sziasztok!
3 hós, csak anyatejes kislányom súlygyarapodása csak 40 dkg volt a státusz vizsgálatkor. Én itthon nem mérem: eszik, jókedvű, beszélget, látom, hogy nő, kiegyensúlyozott. A fejlődési görbéje lefelé ívelő lett - így a gyerekorvos most méreti velem, tápszert akar neki írni. Nem gondolom ördögtől valónak, nem arról van szó - csak teljesen feleslegesnek.
A gyerek most 5,5 kg, messze nem alultáplált. A születési súlya 4060 gr volt, így a percentilis most van az átlagosnál. Széklete ritkán van - minden cseppet hasznosít (és így is csak 400 gr súlygyarapodás...). Vizelete rendszeres, (szerintem) mennyiségre normális.
Ma délutántól mérem - valóban nem sokat eszik - egy evéskor, két mellből össz. 50-60 ml-t eszik, kétóránként. Egyszer megevett 110-et. A többi az előbbi volt. Igény szerint etetem. Akkor hagyjuk abba a szopizást, ha végleg elfordul és elkezd cseverészni velem. :) Most kicsit "erőszakoltam", így lett két óránként - ő magától csak 3-4 óránként kér enni.
Fel fogja írni a tápszert a gyerekorvos, biztos vagyok benne - két napig kérte, hogy mérjem.
Én úgy gondoltam, hogy sűrűbben rakom mellre, hagyom sokat szopizni. Két nap alatt csodát nem fogok elérni. Talán több tejem lesz, de lehet hogy csak 3. napra. ;)
Viszont az, hogy csak 50ml-ket eszik... Gondoltam arra, hogy ilyen hullámban van. Gondoltam olyanra is, hogy lehetséges lehet az, hogy úgy hozzá lenne szokva a kevés mennyiséghez, hogy kell neki pár nap, hogy a gyomra akár 100ml-ket is be tudjon fogadni...
Nem akarom tápszerrel pótolni - tudom, hogy nincs fizikai akadálya annak, hogy több tej legyen. És tudom, hogy tudunk több tejet is csinálni. ;) Csak egyszerűen nem eröltettem neki a szopizást. Csak akkor kapott, amikor kért. Ha kicsit erőltetem, és odaadom sűrűbben, elfogadja. De ő nem szól magától.
Eddig így csináltam. Ehhez be is állt a tej mennyisége. És baba tényleg teljesen jó kedvű, nem keresi szabadidejében a mellem. ;)
Csak a gyerekorvos piszkálni fog, ha maradunk így... :) És tényleg olyan kevésnek tűnik - így mérve-, hogy mennyit eszik.
Most, hogy tegnap kérése nélkül is mellre tettem, rá kellett jönnöm, hogy kivétel nélkül elfogadta... A gyerekorvos szerint csendes éhező a gyerekem... De olyan nehezen hiszem el ezt róla... Szerintem ilyen nincs is!
Ezek a gyerekek... Vagy mindig szarik valamit a kutya?... ;)
Megpróbálom sűrűbben etetni, nem kivárni hogy szóljon. Illetve megpróbálok én is jobban (minőségre) enni-inni, hátha a minősége sem olyan jó a tejnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!