Meddig szoptattad vagy tervezed szoptatni a babádat?
Kisfiam másfél éves múlt, még szoptatom reggel-este, de néha olyan, mintha neki mindegy lenne :)
Volt, hogy este elmentem barátnőzni, és megittam némi alkoholt, ezért a reggeli szopcsit a biztonság kedvéért kihagytuk, illetve csak később kínáltam neki oda, de egyáltalán nem hatotta meg, nem hiányolta, kapott cumiban egy kis tejet, azzal elvolt.
Viszont el sem utasítja soha... kíváncsian várom, hogy lesz-e határozott leválás részéről, vagy nekem kell eldönteni, hogy meddig kínálom neki a cicit. Egyébként a nappali szopcsiról is csak úgy szokott le, hogy egy idő után, mikor már rendes mennyiséget evett, akkortól nem tettem mellre, ő meg ezt csak tudomásul vette.
Egyelőre nem teher (az éjszakákat mindig végigalussza, napközben -főleg nyilvános helyen - nem is kérte soha), így nem célom leválasztani, tehát most csak várok :)
A WHO ajánlása szerint 2 éves korig jó, ha kap anyatejet. Aki megteheti és akarja, hadd szoptasson.
Valóban drasztikus a példád. A sertés haszonállat, és azért tartják, hogy levágják. Nem az egészsége a szempont a korai leválasztásnál, hanem az, hogy minél hamarabb, minél nagyobb vágósúlyba kerüljön.
"Amikor már kint a foga és normálisan táplálkozik"
Első fog vagy összes fog? ;) Utóbbi jellemzően 2,5 éves kort jelent.
Egyébként azt gondolom, hogy amíg anyatej helyett tápszert és cumit adna valaki, akkor még korai tudatosan elválasztani (félre ne értsd valaki: nem arról beszélek, amikor nincs tej).
Ha a cumihoz/tápszerhez nem öreg egy gyerek, addig az anyatejhez sem.
Na most cumizó gyereket az oviban is látni. Az anyja mellén lógót viszont nem. Akkor miért az utóbbi a fúj-fúj?
10 hónapig tartott.
Nehezen indult, azt hittem nem is fog sikerülni egyáltalán, pedig tejem volt.
Szépen fokozatosan magától leszokott róla. Nem volt törés senkinek.
Azt terveztem, hogy 1 éves koráig szoptatom, végül 2 évesen vettem el tőle :D
A kicsinél már nem terveztem semmit, 16 hónapos, még mindig szopizik. Reménykedni tudok csak, hogy vele is működni fog a 2 éves kori leválasztás (a nagynál könnyű volt, mert 24-25 hetes terhesen elment a tejem, a semmit szívogatta már, így azért nem volt annyira nehéz elvenni tőle, de több gyereket nem szeretnénk, így azért khm, nem várható, hogy csak úgy magától elapadjon, pedig bárcsak :D ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!