Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha ketogén diátára térek,...

Ha ketogén diátára térek, akkor semennyi tejem nem lesz, vagy csak csökken a mennyiség?

Figyelt kérdés
6 hónapos a babám, és hiába mozgok és eszek olyan jól, ahogy tudok, egyszerűen hízom. Számoltam kalóriát, de hiába, ha kevesebb szénhidrátot eszem, kevesebb a tejem (nem tudom mennyivel, mert ilyenkor mindig abbahagytam a kevesebb ch bevitelt). Elegem van, undorodom attól, ahogy kinézek. Nem akarok még jobban elhízni. Voltam orvosnál, elvileg hormonálisan minden rendben.
2024. márc. 9. 16:00
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Pont azt csináltam, amit a 20-as ír. A szoptatás nélküli kalória szükségletre számoltam, és a YAZIO nevű alkalmazásban vannak receptek pontos kalóriával, lehet követni, hogy mennyi szénhidrátot, zsírt és fehérjét ettem, és mennyire van szükségem. Aszerint próbáltam csinálni. December óta számolom a kalóriákat (december eleje), és 30 dkg-ot fogytam azóta... Próbáltam a YAZIO-ban számolt étrendből kivenni valamennyi szénhidrátot, mondván, hogy az hízlal a legjobban, és nem a zöldséget, fehérjét akartam elvenni, de akkor csökkent a tejem.
2024. márc. 9. 21:54
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

A kutatások szerint nem igaz, hogy bármi különbség lenne a szénhidrát és a zsír hízlaló hatása között. A kalória számít. És persze a kalóriánál számít, hogy téged a 100 kcal zsír vagy a 100 kcal szénhidrát laktat jobban.

Van olyan elmélet, hogy a szénhidrát rosszabb mert növeli az inzulintermelést és "köztudott" hogy a magas inzulinszint növeli a hízást, de ez a kísérletek szerint nem igaz, a kísérleti állatoknak adott külsőleges inzulin konkrétan gyorsította a fogyást. Ez nem zárja ki, hogy ha valakinek inzulinrezisztencia miatt magas az inzulinszintje, az valóban nehezít, de nem az inzulin "per se" a probléma. (Pontos forrást sajnos nem tudok, valahol ezen a blogon olvastam: [link] )

Szóval nyugodtan kísérletezz azzal, hogy kicsit még csökkentesz a súlytartó kalóriakereten, és nem a szénhidrátból, hanem a zsírból veszed el a pluszt (már ha a zsír nem volt eleve nagyon alacsonyra állítva, gondolom a default beállítás nem extrém alacsony). Vagy részben innen, részben onnan.

Amúgy ha ennyit híztál, akkor a kalóriaszámlálás minimum egy dologra jó volt: végre súlyt tudsz tartani. Sőt, tudod a súlytartó kalóriád. Akkor ebből kell csökkenteni, vagy a mozgást növelni.

2024. márc. 9. 22:36
 23/28 anonim ***** válasza:
22%
6 honap utan minek szoptatni? Ami kellett,immunanyagok mar reg atment. En nekikezdenek a dietanak,ugyis el kell kezdeni hozzataplalni es tapszerrel potolod.
2024. márc. 10. 06:21
 24/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nem volt egyáltalán csökkentett a zsír, akkor megpróbálom először azt csökkenteni, utána az IR diétát, ha az nem jön be. :)

Alapvetően szeretnék szoptatni, meg a babám is NAGYON szeret szopizni, de annyira zavar a súlyom, hogy már kezdtem úgy érezni, hogy az, hogy én hogy érzem magam, az nem is számít, csak hogy a babának jó legyen, és dühös lettem. Főleg, hogy küzdöttem is a fogyásért, pedig annyira kívánom a cukros dolgokat.

2024. márc. 10. 07:15
 25/28 anonim ***** válasza:
Kerdezo, hogy alakultak a dolgok azota? 🙂
2024. máj. 15. 04:25
 26/28 A kérdező kommentje:
Pont most néztem ide vissza a kérdés kiírása óta először. :) Nem csinálok semmi extrém diétát, csak délután 4 után nem eszem, és próbálok annyit enni, hogy csak ne legyek jól lakva, de nagyon éhes se. Sok fehérjét és rostot eszem, kevés szénhidrátot (azt is inkább reggel). Most - 8 kilónál járok, még szeretnék fogyni, de mostmár nem fog el az undor, ha meglátom a tükörképem. A lényeg pedig, már kostolgat a babám, de nagyon nagyrészt még anyatejes, és van tejem bőven. 😊
2024. máj. 15. 20:17
 27/28 anonim ***** válasza:
De jo!! Orulok nagyon ♥️
2024. máj. 15. 21:34
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is, cuki vagy, hogy kérdezted! ❤️
2024. máj. 16. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!