Ha ketogén diátára térek, akkor semennyi tejem nem lesz, vagy csak csökken a mennyiség?
A kutatások szerint nem igaz, hogy bármi különbség lenne a szénhidrát és a zsír hízlaló hatása között. A kalória számít. És persze a kalóriánál számít, hogy téged a 100 kcal zsír vagy a 100 kcal szénhidrát laktat jobban.
Van olyan elmélet, hogy a szénhidrát rosszabb mert növeli az inzulintermelést és "köztudott" hogy a magas inzulinszint növeli a hízást, de ez a kísérletek szerint nem igaz, a kísérleti állatoknak adott külsőleges inzulin konkrétan gyorsította a fogyást. Ez nem zárja ki, hogy ha valakinek inzulinrezisztencia miatt magas az inzulinszintje, az valóban nehezít, de nem az inzulin "per se" a probléma. (Pontos forrást sajnos nem tudok, valahol ezen a blogon olvastam: [link] )
Szóval nyugodtan kísérletezz azzal, hogy kicsit még csökkentesz a súlytartó kalóriakereten, és nem a szénhidrátból, hanem a zsírból veszed el a pluszt (már ha a zsír nem volt eleve nagyon alacsonyra állítva, gondolom a default beállítás nem extrém alacsony). Vagy részben innen, részben onnan.
Amúgy ha ennyit híztál, akkor a kalóriaszámlálás minimum egy dologra jó volt: végre súlyt tudsz tartani. Sőt, tudod a súlytartó kalóriád. Akkor ebből kell csökkenteni, vagy a mozgást növelni.
Köszönöm, nem volt egyáltalán csökkentett a zsír, akkor megpróbálom először azt csökkenteni, utána az IR diétát, ha az nem jön be. :)
Alapvetően szeretnék szoptatni, meg a babám is NAGYON szeret szopizni, de annyira zavar a súlyom, hogy már kezdtem úgy érezni, hogy az, hogy én hogy érzem magam, az nem is számít, csak hogy a babának jó legyen, és dühös lettem. Főleg, hogy küzdöttem is a fogyásért, pedig annyira kívánom a cukros dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!