Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt tényleg tilos...

Szoptatás alatt tényleg tilos a diéta és az edzés?

Figyelt kérdés
Nem egy embertől hallottam, és olvastam is, hogy szoptatás alatt nem szabad diétázni, mert nem lesz rendesen tej. Ezt hogy kell értelmezni? Ha például csökkenteni akarom a szénhidrátot vagy épp a zsírt, akkor nem lesz elég tejem? A másik kérdés a mozgás, hogy azt miért ne lenne szabad? Én sajnos elég sokat felszedtem a terhesség alatt eddig, és a szülés után mindenképp szeretnék legalább egy részétől a súlyfeleslegnek megszabadulni, kevesebb étellel és aerobic jellegű mozgással. De annyi mindent írnak, hogy összezavarodtam, mit szabad és mit nem? Tudom, hogy a baba egészsége az első, de nem akarok ilyen dagi maradni.. :(
2024. febr. 24. 15:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%
Lehet mindent. Szoptatásnál 400 kalóriával kell számolni kb. Ezt számold hozzá mindenhez és hajrá.
2024. febr. 24. 17:55
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet diétázni, és edzeni is, DE NEM ÉSZ NÉLKÜL.

Egészséges, megfelelően összerakott étrenddel simán fogyhatsz, és szoptathatsz.

Az edzés ugyanez.

Eleinte a REGENERÁCIÓ a fontos. Nem aerobic, nem ugrálás, hanem hasizom regeneráció, medencefenék regeneráció, hiszen 9 hónap alatt kitágult, megnyúlt minden, 6 hét gyermekágy alatt ez NEM jön helyre. Az arra való, hogy a méheden begyógyuljon a méhlepény után maradt seb.

Utána lehet foglalkozni azzal, hogy a szétcsúszott dolgaidat helyrehozd. Ha helyrejöttél, akkor lehet intenzívebben edzeni.

2024. febr. 24. 18:29
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

Hiába fehérje kell elvileg a tejhez, nekem a csökkentett ch egyből hatott a tej mennyiségére :)

Sportból meg csak a futást kedvelem, de az sok folyadékvesztéssel jár, így azt sem erőltettem, túl sokat szenvedtem a szoptatásért ahhoz, hogy hiúságból veszni hagyjam.

Most 17 hónapos a fiam, igaz, hogy reggel-este még szopik, de már nem zavarna, ha nincs tejem, ígyhogy elkezdtem diétázni és futni, egész szépen megy lefelé (1 hónap alatt 2-3 kg).

Ja, és kismamatornára jártam kb. féléves korától, mert a hasizom nem akart visszazáródni, szóval úgy kezdtem újra futni, hogy az ellenőrzötten helyre volt már téve.

2024. febr. 24. 20:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2024. febr. 25. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!