Szoptatás alatt tényleg tilos a diéta és az edzés?
Lehet diétázni, és edzeni is, DE NEM ÉSZ NÉLKÜL.
Egészséges, megfelelően összerakott étrenddel simán fogyhatsz, és szoptathatsz.
Az edzés ugyanez.
Eleinte a REGENERÁCIÓ a fontos. Nem aerobic, nem ugrálás, hanem hasizom regeneráció, medencefenék regeneráció, hiszen 9 hónap alatt kitágult, megnyúlt minden, 6 hét gyermekágy alatt ez NEM jön helyre. Az arra való, hogy a méheden begyógyuljon a méhlepény után maradt seb.
Utána lehet foglalkozni azzal, hogy a szétcsúszott dolgaidat helyrehozd. Ha helyrejöttél, akkor lehet intenzívebben edzeni.
Hiába fehérje kell elvileg a tejhez, nekem a csökkentett ch egyből hatott a tej mennyiségére :)
Sportból meg csak a futást kedvelem, de az sok folyadékvesztéssel jár, így azt sem erőltettem, túl sokat szenvedtem a szoptatásért ahhoz, hogy hiúságból veszni hagyjam.
Most 17 hónapos a fiam, igaz, hogy reggel-este még szopik, de már nem zavarna, ha nincs tejem, ígyhogy elkezdtem diétázni és futni, egész szépen megy lefelé (1 hónap alatt 2-3 kg).
Ja, és kismamatornára jártam kb. féléves korától, mert a hasizom nem akart visszazáródni, szóval úgy kezdtem újra futni, hogy az ellenőrzötten helyre volt már téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!