Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktassam majd a...

Hogyan szoktassam majd a babát, hogy cumisüvegből is egyen?

Figyelt kérdés
Tudod, ettől sokan ki fognak borulni, de vállalkozók vagyunk a férjemmel, a baba pár hetes korában kénytelenek leszünk a nagyszülőkre bízni, ez nagyjából hetente 1 fél napot jelent, viszont a többi időben mellette leszünk mindketten. Az lenne a kérdésem, hogy az etetést hogy lehetne megoldani, hogyan szoktassam az elejétől, hogy elfogadja a cumisüveget is. Köszönöm a válaszokat
2024. febr. 22. 10:07
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
19-es amúgy lesz olyan is hogy akár haza is tudnék jönni, de nem úgy hogy na akkor rögtön ugrok, azt meg nem akarom hogy Anyu addig szenvedjen az éhes babával, ezért szeretnék valami köztes megoldást is
2024. febr. 22. 12:53
 22/28 anonim ***** válasza:
36%
És az miért nem lehetséges?
2024. febr. 22. 12:54
 23/28 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk mindkét gyerek kapott cumisüvegbôl tápszert idônként. Semmi bajuk nem lett, gond nélkül szoptak utána is. Ha a kezdetektôl így csinálod, elfogadják a cumisüveget. Inkább azok a babák szokták elutasítani, akiket elôtte hónapokig csak szoptattak. Itt mindenki a cumizavarral jön, de sokkal ritkább, mint ahogy itt rettegnek tôle. Én úgy voltam vele, ha esetleg így járunk, akkor átállunk teljesen cumisüvegre, és kész, az se a világ vége. Ha te se vagy teljesen ráfeszülve a szoptatás témára, nyugodtan próbáld meg bevezetni a cumisüveget.
2024. febr. 22. 13:00
 24/28 anonim ***** válasza:
62%

Sosem fogom megérteni azokat akik beleszólnak abba, hogy más hogy szoptat, ad-e cumit, cumisüveget stb.

Egyik nap azt az anyát oltogatták aki akar negyedik gyereket a férje meg nem, hogy léhűtő nem dolgozik. Most itt meg megjelent, hogy hú dolgozni merészel újszülött mellett.

Azt kéne megérteni, hogy nem mindenki ugyanúgy vélekedig, vagy nem ugyanaz az élethelyzete. Itt az alap az, hogy a kérdezőnek kell dolgoznia az hogy miért alakult így senkinek semmi köze. Mégis már itt tobzódnak az én nem hagytam magára míg szoptattam anyukák ami neki nem segítség csak elitélés meg leszólás. Sosem tudhatod mikor kerülsz olyan helyzetbe amikor kell alternatív megoldás. Én mint írtam kórházba kerülten nem szoptathattam a gyógyszerek miatt és még úgyis volt aki leszólt, hogy hú nem szoptatok milyen egy rossz anya vagyok. De visszakérdeztem akkor jó anya lettem volna, ha meghalok mert nem kezelnek?

Kicsit gondolkodjon mindenki már el aki egyből támadja azt az anyát aki nem szoptat, vagy nem úgy ahogy szerinte kellene, vagy cumit ad stb.

Én például nem autókáztatnám egész nap a gyereket és nem vinném magammal tárgyalásra sem. Ettől nem vagyok rossz anya, és az sem rossz anya aki pedig ezt csinálja, mert neki ez a megoldása ezt tartja elfogadhatónak. Nem vagyuk egyformák.

Kérdező próbáld a svéd itatópoharat ahogy említettem én meg más is. Ha tud belőle enni nem lesz gond. Nálunk a cumisüveg nem okozott zavart, de ugye babája válogatja.

Fejj le és tedd a fagyasztóba jó lesz késöbb. Viszont van akinek fejéssel semmi nem jön így akkor tejet nem fogtok tudni adni neki.

5 voltam.

2024. febr. 22. 13:21
 25/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, fejhetsz előre, ok, de mivel 7 napból 6-ban igény szerint akarsz szoptatni, a munkanapon is termelődik a tejed, az alatt a fél nap alatt is. Hidd el, már pár óra alatt is iszonyat feszülni tud a mell. Meg szivároghat. Lefejed munka közben is? Mert az is ám macera, sok-sok idő.
2024. febr. 22. 19:01
 26/28 anonim ***** válasza:
55%

Nekem pont az elején kellett hozzátáplálnom, aztán cumizavaros lett, hiába kapott mellből is.

2024. febr. 22. 19:02
 27/28 anonim ***** válasza:
50%
Mi kezdettől közösen etettük a férjemmel. Nappal szopizott, éjszaka meg cumisüvegből kapott lefejt tejet (csak egyszer kelt fel). MAM, Avent üvegek, szóval még a cucli formája is más volt. Nem lett semmilyen zavara tőle, lehet azért mert kezdettől ezt szokta meg. Sőt néha még tápszer kiegészítést is kap, mert hullámzó a tejtermelésem. De lehet hogy ő "elronthatatlan" baba, másoktól hallottam hogy nem fogadta el egyiket vagy másikat.
2024. febr. 23. 09:42
 28/28 A kérdező kommentje:
Egyébként ha esetleg ne adj isten rászokik a cumisüvegre és abból lesz hajlandó csak inni az sem probléma nekem, nem hiszem hogy azon múlik a kapcsolatunk, hogy szoptatom e vagy sem. Sőt még mivel csak félidőnél járok előre azt sem tudom lesz e egyáltalán tejem
2024. febr. 23. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!