Ha kihagyok egy étkezést vagy nem iszok 2-3 liter vízet piff paff elapad a tej? Hogy működik ez igazán?
Van hogy a baba órákon át cicin van;oda készítek egy szenvicset, egy almát,kekszet. Vagy annyira fáradt vagyok elalszok amikor ő is és nem megyek a konyhaba főzni vagy enni hanem majd mikor van rá időm. Ezek a szokások okozhatják hogy elapad a tejem?
Azért aggódok mert azt tapasztaltam,hogy este 6 után alig tudom jól lakatni, sőt 6tól 12 óráig szinte csak szoptatok. Vagyis sokat alszik az ölemben,két alvás között szopizik valamennyit, elalszik, majd úgy kel fel mint akinek harcolni kell a tejért. Keresi nagyon.
A cicim is puha,sőt szinte már egész nap az és ha megnyomom a bimbóm semmi nem jön belőle. Fejéssel mind a két ciciből nagy nehezen ha jön 20 ml .
Nekem pontosan így volt, ahogy a kérdésben írod, sőt, már attól apadt, ha ettem ugyan, de a szénhidrátot csökkentettem a kajában... így elengedtem a diétát, odafigyeltem rá, hogy rendesen egyek, és ittam a tejszaporító teákat, mint az őrült (nem is a hatásukban bíztam, inkább hogy azt nem felejtettem el meginni, így nem hanyagoltam el az ivást 🙂).
Az viszont normális amúgy is, hogy délután jobban szopnának a babák, elvileg akkor kevesebb, de táplálóbb a tej, bár bevallom őszintén, hogy délután én picit csaltam néha, olyankor próbáltam kicsit húzni az etetéseket, mert próbáltam "spórolni" a következő etetésre is 😊
Mindenesetre nekem bevált, gyönyörűen gyarapodott a fiam (alig múlt 2 hónapos, mikor megduplázta a születési súlyát, és nem sokkal féléves kora után triplázta), és még mindig van egy pici tejem, pedig már 17 hónapos lesz, és reggel-este még igényli a szopcsit.
Két hetesen viszont még csak a megfelelő gyarapodásra kell figyelned, meg arra, hogy legyen elég pisis-kakis pelus, ha ezek rendben, akkor szoptass nyugodtan, jut elég a babának :)
(Amúgy én is fejtem minden szoptatás után, az elején összegyűjtögettem és lefagyasztottam, bevallom, hogy ez külön megnyugtatott, hogy van egy kis tartalék, mert amúgy hajlamos voltam a kezdetekben stresszelni emiatt.)
Én alapból keveset iszok. Napi max fél liter.
Enni az első 3hónapban kb semmit nem ettem, mert folyton cicin volt
Ennek ellenére 2x1 évig szoptattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!