Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi tejetek van 1 nap alatt?

Mennyi tejetek van 1 nap alatt?

Figyelt kérdés

Nekem kb napi 5-6 dl, de pótlom, ma 2 hós a kis pockom, a súlya 5,3 kg.

Lehet, hogy elég lenne neki a tejem, Én meg tömöm, mert a doki azt mondja, hogy napi 7 dl-t meg "kell" egyen, különben kiszárad...:-(

Szerintetek???

2010. okt. 22. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de most kiakadtam. Ha el akarja valaki apasztani a tejét, a legjobb módszer a pótlás. Mi a csudának méred, ne haragudj? Szerintem a bizalom része, hogy a gyerekedben és a testedben is megbízol. Szerencsére többnyire tudják a dolgukat, amíg nem kezdünk agyalni. Én sohasem mértem a szoptatások után, csak néztem, hogy van-e elég pisis pelus. Plusz a baba legyen jókedvű, és akkor minden rendben. Kérlek szépen, ha bizonytalan vagy írj nekem, egy laktációs (szoptatós) tanácsadónak, kérj segítséget telefonon, de ne fogadd el a gyerekorvos hülyeségeit. Egy életre megbánhatod. :(
2010. okt. 22. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Elsőnek: nekem is mérnem kellett, ugyanis gyermekem nem evett eleget és kiszáradás szélén állt, 5 napig volt infúzión.

Felelőtlenségnek tartom, ha valaki ismeretlen a neten arra bíztat mást hogy ne tegyen eleget a gyerekorvos utasításának! Nyilván tudja mit miért mondott, nálam ez a tanács speciel megmentette a fiam életét egy hetesen!

Rendszeresen mértem 5 hetes koráig mennyit eszik, és nem apadt el a tejem, sőt, egyre több van.

Egy kezdő anyuka nem mindig tudja bemérni eleget szopizik-e a babája, mert bár szépen hagzik hogy a baba és a testem tudja mit kell tenni de a gyakorlatban ez nem mindig igaz.

Kedves kérdező: nekem nem tudom már pontosan mennyit ajánlottak anno de betartottam és minden rendbejött.

2010. okt. 22. 20:35
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2010. okt. 22. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem: anyatejre nem létezik táblázat, hogy mennyit kelll Egyszerűen nem létezik. Nincs. A WHO-nak sincs.

A kiszáradás veszélye napi 3 dl-nál kevesebbfolyadék (anyatej, tápszer) latt áll fenn.

Elsőnek adok igazat: a pótlás egyenes út a tejed elapadásához. Minél több pótlást adsz neki, annál kevesebbet fog szopni, annál kevesebb tejed lesz a következő szipira, annál több pótlást kell adni stb. Ördögi kör. Minek méregetni, ha egyébként jól fejlődik, egészséges, jókedvű, élénk? Az én fiam az átlagosnál nagyobb, hosszabb baba, mégis volt az életében 2 hónap, amíg ki nem bújt a foga, amikor a napi 6 deci tejet sem itta meg. Mégis megfelelően fejlődött.

Én onnan tudom, mennyit eszik, hogy nem szopik, hanem fejem neki. Amúgy napi 1,8-2 liter tejem van naponta.

2010. okt. 23. 00:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem, hogy az orvosod egy idióta.

A mi gyerekorvosunk nagyon alapos és abszolút nem tápszerellenes, indokolt esetben mindig felírja (ha valaki kéri, akkor akár indokolatlanul is) , de még egyik gyerekemnél nem kérdezte meg, hogy hány decit szopizik egy nap.

Egyszer én kérdeztem rá, hogy kellene-e mérni és azt mondta, hogy semmi jelentősége nincs mennyit szopik, csak az számít, hogy pisiljen, kakiljon és növekedjen a súlya, esetleg rövidebb ideig stagnálhat is.

2010. okt. 23. 09:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem naponta majd 2 liter tejem van,2 hónapos babám ennek ellenére csak napi 550-600milit eszik meg,most 5 kiló.Nem egy nagy étvágyú gyerek,első fiam ennél jóval többet evett,eleinte egy kicsit aggódtam is,de hiába tömném,neki ennyi az igénye.

Tápszert szerintem sem kéne adni,inkább többször szoptatni,hogy szaporodjon a tej.Üvegből különben is hajlamosak többet enni a babák.Lehet már nem is éhes szopi után,csak folyik az üvegből és nyeli,ha már adod neki.

2010. okt. 23. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 2 hónaposan (3,5kg) napi 480-500 ml-t evett, 6 hónaposan (7,5 kg) 800ml-t. Sosem volt még a kiszáradás szélén sem. Nem normális ez az orvos.
2010. okt. 23. 14:46
 8/10 anonim ***** válasza:
az a vicc, hogy 6 dl-től még egy felnőtt sem száradna ki.
2010. okt. 23. 14:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.
2010. okt. 23. 22:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Ja, és utolsónak:

MILYEN IGAZAD VAN!!! :-)

Én egy idióta vagyok! :-DDD

2010. okt. 23. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!