Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy újszülött hányszor ébred...

Egy újszülött hányszor ébred fel éjjelente enni?

Figyelt kérdés
Pár napos, hetes, 1-2 hónapos baba hányszor ébred fel éjjel szopizni?
2023. nov. 16. 18:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
15%
Mások vért izzadnak, hogy anyatejjel táplálhassák a gyereket, te meg pusztán kényelemből tápszerezni akarsz... Megszülni azért te fogod, vagy azt is a férjed csinálja majd?
2023. nov. 20. 15:19
 32/40 A kérdező kommentje:
Egy bunkó tapló ember vagy.Mindenki saját döntése hogy mit csinál.Nem erről szólt a kérdés de te egyböl kényszerből éreztes hogy belém kell rúgnod.Had már döntsük el hogy nekünk mi a jó.. ha megengeded. Lehet te 0-24ben te foglalkoztál a gyerekeddel a férjedre nem számíthattál azért vagy ennyire kiakadva.
2023. nov. 20. 17:08
 33/40 A kérdező kommentje:
Van olyan szülő nem is 1 aki nem szeretne szoptatni.Nem vagyunk egyformák.
2023. nov. 20. 17:10
 34/40 anonim ***** válasza:
37%

31 szégyellhetnéd magad… Azzal eteti a gyereket amivel akarja, nem a te szádból szedi ki a falatot és nem a te gyerekedet neveli.

Kedves kérdező! Én anno szerettem volna szoptatni, rettegtem a tápszertől meg az ítélkező savanyú pcsáktól, mint a 31-es is. Na anyatej kb semmi nem volt, de mindenki azzal gyilkolt, hogy a szoptatás mekkora csoda meg öröm meg ajándék. Akkora ajándék volt sírni egész nap a fájdalomtól, tényleg. Már a kórházban is mondta az orvos, hogy nem biztos, hogy tudok majd szoptatni, de a nagyokos tanácsadók meg csecsemősök szerint mindenki tud szoptatni.

Na lényeg, hogy végül nem erőltettem a dolgot, gondoltam fejni fogok. S akkor kiderült miért üvölt a fiam folyamatosan. Nem a hasa fájt szegénynek, hanem éhes volt, mert a fél órás fejésem eredménye 20ml zavaros vizes lötyedék volt.

Ha a férjed partner, akkor működni fog a csereetetés. Nálunk is működött. Arra figyelj, hogy tápszer és tápszer közt is van különbség, nekünk a nyolcadik lett a jó. Rohadt nagy meló lesz, mert mindig kell legyen megfelelő melegségű forralt víz, csomómentesre kell keverned, nem szabad tárolgatni, nem szabad újramelegíteni, nézni kell a cseppek nagyságát a cumisüvegen, fertőtleníteni örökké stb. Tehát egy komplett idegbaj tud lenni. Viszont enni fog a babád, szépen nő és gyarapszik majd.

Ja és simán lehet tápszer+anyatejezni, a fele rokonság így csinálja és nem vagyunk pici család. Ne hagyd, hogy ez a sok ostoba lelombozzon.

2023. nov. 22. 15:21
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

34-es, a kisfiam tapszeres volt 3 hos koratol kezdve, nem ellene szolok, nekem se jott ossze a szoptatas teljesen mas okbol, csak kijavitanek egy-ket infot, mert azert ne vezessuk mar felre a kerdezot.

Tehat a fejes az egyaltalan nem mutatja meg, hogy mennyi tejed van valojaban. Egyreszt azert, mert az anyatej szoptatas kozben termelodik leginkabb, de masreszt teljesen mas inger eri a mellett fejeskor, igy van olyan, aki egyaltalan 2 cseppnel tobbet fejni se tud, de kozben meg vigan szoptatja a babajat es van teje.

A masik meg az, hogy az anyatej osszetetele folyamatosan valtozik. Hol vizesebb, hol zsirosabb, teljesen normalis mindketto. Nincs olyan, hogy gyenge tej.

2023. nov. 22. 15:39
 36/40 anonim ***** válasza:

Többszöri próbálkozás volt fejésre többféle technikával. Már a szülésznőnek meg a szoptatási tanácsadónak sem sikerült egy cseppet se kinyerni belőlem.

Nem véletlenül mertem leírni, mint tényt.

2023. nov. 22. 15:43
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Az a teny, hogy nem tudtal fejni es a tejed akkor epp vizesebb volt.

Az anyatej allaga valtozik, a fejes pedig nem mutatja meg tovabbra sem, hogy mennyi tejed van. Ez is egy teny.

De igazabol mindegy, most olvastam vissza a kommenteket, a kerdezo nem akar nagyon szoptatni. Csak gondoltam azert nem art, ha nem teves infokat olvas az ember.

2023. nov. 22. 15:47
 38/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm 34es :) igazából bölcsődében dolgozom ahol vannak 3-6hós csecsemők, tápszeresek hozzávagyok szokvaa tápszerkészítéshez/ melegítéshez szerintem irto egyszerű.Mi hideg vízbe beletesszük a tápszert összerázzuk, etetés elött 1-2 órával a hűtőbe tesszük, majd ha itt az ideje az evésnek akkor csak kivesszük és bele a cumisüvegmelegítőbe :) Nekünk ez az ötletünk, remélem befog válni hogy apukával együtt csinálunk mindent aztán majd úgyis a babóhoz alkalmazkodunk ;).
2023. nov. 22. 16:03
 39/40 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz itt baj! Anyósom is bölcsödei dolgozó, igaz már jó ideje nem babázik, csak nálunk. Náluk nagyon szigorúak a szabályok; nem lehet melegíteni vagy tárolni sem.
2023. nov. 22. 16:07
 40/40 anonim ***** válasza:
65%

Szia Kérdező :) nálunk a Babóca 1 hónapos, éjjelente én kelek hozzá, mert apukája megy dolgozni minden nap, és tényleg egyszerűbb, hogy csak magamra veszem, és máris ehet, nem kell melegitgetni a tapszert :)

Halistennek nagyon jó alvó, éjszaka 3 óránként kel és eszik, utána alszik szépen tovább.

Egyébként mi is adunk neki cumisüvegben is anyatejet, mert időnként a férjem van vele itthon kettesben, eddig nem látom hogy bármi baja lenne ettől, szépen megissza a tejet az üvegből és a ciciből is.

Csináld úgy, ahogy nektek jó :) sok sikert :)

2023. nov. 22. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!