Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy újszülött hányszor ébred...

Egy újszülött hányszor ébred fel éjjelente enni?

Figyelt kérdés
Pár napos, hetes, 1-2 hónapos baba hányszor ébred fel éjjel szopizni?
2023. nov. 16. 18:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Elso baba max 2 orat aludt egyben ejszaka, de altalaban inkabb 30 percenkent kelt. Ez ment 1,5 honapig, vilagomat nem tudtam. Nem csak azert kelnek, mert ehesek, a szopizas szamukra megnyugvast is jelent kerdezo.

Utana 3 orankent kelt egyebkent egy darabig, elso ataludt ejszakaja 8 hosan volt, de addigra mar tapszeres lett, mert szoptatni csak 6 hos koraig tudtam. Es meg igyse aludt ejszaka, csak kesobb 🤷‍♀️

Masodik baba mar az elejetol fogva 3 orankent kelt es kb 4 hos koratol kezdve at is aludta. Ot 8 honapig szoptattam.

Ahany gyerek, annyifele kimenetele lehet ennek, nehez lenne kiszamitani.

2023. nov. 16. 19:09
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nincs akadálya, hogy te mindig szoptatod, apja meg mindig tápszert ad. Rátanul a melled gyorsan.

Mondjuk nekem az volt a legegyszerűbb, hogy közvetlenül mellettem aludt a fiam, és csak közelebb húztam, ha felébredt, úgy megszoptattam. Viszont az elején éjjel is pelenkázni kellett (folyton kiáradt a pelus így is), azt szívesen lepasszoltam volna (csak az én férjem nem volt ilyen lelkes).

2023. nov. 16. 20:04
 13/40 A kérdező kommentje:
Igazából nem velünk fog aludni a babó.Egyiknap én , másnap a férjem kel majd hozzá így a másik tud nyugodtan pihenni és nem leszünk zombik minden éjjel mindketten. Lehet úgy hogy szopizik is meg tápszert is kap az elejétől kezdve?Jelenleg nem tudom hogy szoptatni fogom e vagy sem.( ez ugye egyéni, mindenki eldönti mi a kényelmes vagy a jó mindenkinek, anya apa boldog , a baba is) De apuka 100%osan kiszeretné venni a részét az éjjeli kelésből igy mindketten kiegyensúlyozottak leszünk.
2023. nov. 16. 20:33
 14/40 anonim ***** válasza:
86%

Hat igen. Nekem is voltak terveim es elveim gyerekvallalas elott, de aztan megszuletett a gyerekem…:D

Nem tudom, fog-e ez igy mukodni, de mindegy, majd kitalaljatok.

Egyebkent fellephet cumizavar a cumisuveg miatt, ez lehet egy akadaly. De nem minden babat erint persze.

2023. nov. 16. 21:06
 15/40 A kérdező kommentje:
Hát végülis ha cumisüvegből eszik a babó és mindkettőnkhöz hozzászokik az elejétől fogva akkor nem hiszem hogy lenne probléma a tervem nem fullad csődbe. Csak remélni tudom hogy fog :) De ahogyan mondani szoktám minden helyzet màs, minden baba más :( Nem tudni elöre hogy ez az egész hogy megy majd végbe.Hiszem hogy sikerülhet a tervem :) Aztán ha nem akkor alkalmazkodunk a babóhoz.
2023. nov. 16. 21:32
 16/40 anonim ***** válasza:
60%

“Lehet úgy hogy szopizik is meg tápszert is kap az elejétől kezdve?

Hát végülis ha cumisüvegből eszik a babó és mindkettőnkhöz hozzászokik az elejétől fogva akkor nem hiszem hogy lenne probléma a tervem nem fullad csődbe. “

Keress rá a cumizavarra😅

Elég gyakori dolog.

Szoptatni pedig a világ legkényelmesebb dolga. Mindig rendelkezésre àll, megfelelő hőmérsékletben, tápanyagban, mennyiségben, minőségben.

Az éjjeli alvás pedig idegrendszeri érés függvénye. Lehet, hogy hamar aludni fog, lehet, hogy 6 évesen is többször kel majd.

2023. nov. 16. 22:24
 17/40 anonim ***** válasza:
55%
Enyem 2 es 3 orankent ebredt abban az idoben. Ja, es 12 hetes koraban lett cumizavaros addigi kizarolagos szoptatas es mellette folyamatos jatszocumi hasznalattol. Ugyhogy erdemes nem alapozni a cumisuvegre, ha tenyleg szoptatni akarsz.
2023. nov. 17. 07:04
 18/40 A kérdező kommentje:
Nem biztos hogy szeretnék szoptatni.Apuka is szeretné kivenni a részét az etetésből meg mindenből éjjel nappal szóval szerintem nem fogok szoptatni amikor én pihenek 1x ő kel egyszer én.Ha szoptatok akkor nekem kell éjszakáznom állandóan csak engem szokna meg.Utána néztem a cumizavarnak ha nem szoptatok semmi gond nincs, eszik cumisüvegből ha ahhoz szokik születésétől fogva. Cumizavar akkor alakul ki ha a szülő szoptatni akar, de cumisüvegből is eteti a babát majd a baba visszautasitja a mellből való szopizást.
2023. nov. 17. 07:44
 19/40 anonim ***** válasza:
76%
Attól, hogy nem szoptatod, még nem garantált, hogy elfogadja a férjedet este. Tudod az újszülöttek fura bogarak, nem úgy működnek, ahogy te elképzeled. Sőt, elég határozottan tudják épp az ellenkezőjét igényelni annak, amit te szeretnél.
2023. nov. 17. 09:24
 20/40 A kérdező kommentje:
Persze semmi sem fix.De egy elképzelésem lehet nem? Barátnőméknél működik a felváltás.Szeretnénk ezt mi is kipróbálni :) hisz az apuka is szeretné kivenni a részét 100%osan. Beválik be, ha nem akkor nem.
2023. nov. 17. 10:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!