Babám 4,5 hónapos, csak anyatejes. Kellene már pótolni 6,5 kg fölött?
Kisfiam sokat van cicin, védőnő szerint a fogzás miatt. Átaludja az éjszakát, most 6,4 kg körül van és 4,5 hónapos.
Lányom 6 hónaposan volt 6,2 kg és már akkor elkezdtük a hozzátáplálást. Az akkori védőnő azt tanácsolta,hogy 6 hós koráig kizárólagos anyatejes legyen, ami nem volt nehéz, nem evett olyan sokat. Fiam az ellentéte, de már le is hagyta, pedig közel egysúllyal születtek.
Elkezdjem kisfiamnál a hozzátáplálást vagy honnan tudom, hogy nem elég neki a tej és pótolni kell? Lányom 5 éves már régen szopizott és nem is voltak ilyen “gondok.”
Sok olyan tanácsot kapok tőlük, ami nem feltétlen “hasznos” manapság, de azért elgondolkoztatnak.
Szerintük nekem is könnyebb lenne stb…ill. sógornőm babája is 6 kg felett már nem hízott az anyatejtől… egyénfüggő lehet, nem tudom hogy mennek ezek a dolgok, nincs sok anyuka barátnőm/ismerős aki szoptat
15, de jó olvasni, azt hittrm csak az enyém ekkora😅
Kerdező nem a súly alapján táplalják, fél éves koráig legalább nem kell neki más. Ne hallgass rájuk. Pont mesélte anyosom hogy régen meg azzal sokkolták hogy 4 hónaposan mit kéne ennie, a gyerek ( férjrm) meg nem akarta. Kínlódtak csak. Ennek semmi ertelme. Ha szépen fejlődik cicizzen. Igen nekem is konnyebb lenne ha nem a cicimen lógna, de én úgy vagyok vele had egyen, a haztartás stb raér, ez fontosabb. Na meg cicin legalább alszik kicsit, kettőnk közül lrgalább valaki🤣
No kérlek, ha ez megnyugtat, elővettem a kiskönyvünket. Az én fiam
születésekor 2380 g volt (koraszülött),
1 hósan 3320 g,
2 hósan 5170 g,
3 hósan 6600 g,
4 hósan 7360 g,
5 hósan 8100 g,
6 hósan 8460 g,
7 hósan nincs adat,
8 hósan 9320 g.
Én ugyan 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, de nem igen érdekelte, alig evett valamit. 8 hósan evett meg mondjuk egy egész kiskanálnyit. Egész addig teljesen anyatejes volt a kakija is, ez is arra utal, csak csak anyatejet evett, a hozzátáplálás nem sok vizet zavart. Ja és még napi fél liter tejet leadtam az anyatejgyűjtőnek.
Ez alapján nem gondolom, hogy a te gyerekednek ne lenne elég a tej, csak azért, mert átlépte a 6 kilót.
Huh, koszonom szepen a valaszokat! Vannak nagyon szepen gyarapodo babak :)
Mindenkeppen varok a ht-sal, bar azert mar lennenek jelek, hogy keszen allna ra.. azert jobb lesz varni, valoszinuleg eleg a tejem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!