Babám 4,5 hónapos, csak anyatejes. Kellene már pótolni 6,5 kg fölött?
Kisfiam sokat van cicin, védőnő szerint a fogzás miatt. Átaludja az éjszakát, most 6,4 kg körül van és 4,5 hónapos.
Lányom 6 hónaposan volt 6,2 kg és már akkor elkezdtük a hozzátáplálást. Az akkori védőnő azt tanácsolta,hogy 6 hós koráig kizárólagos anyatejes legyen, ami nem volt nehéz, nem evett olyan sokat. Fiam az ellentéte, de már le is hagyta, pedig közel egysúllyal születtek.
Elkezdjem kisfiamnál a hozzátáplálást vagy honnan tudom, hogy nem elég neki a tej és pótolni kell? Lányom 5 éves már régen szopizott és nem is voltak ilyen “gondok.”
Teljesen jó a súlya, nem kell neki más.
De ártani se árt, és a Te életed sokkal könnyebbé válna.
Ez hogy függ össze a nagyobb súllyal?
És miért nem a védőnőt kérdezed amúgy?
Én biztos nem adnék neki mást egyébként. Az ajánlás továbbra is az, hogy 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjon, márpedig ha ilyen jól gyarapszik a baba, akkor gondolom nem merül fel a lehetőség, hogy nincs elég tejed, tehát semmi nem indokolja. Inkább az átlagnál kisebb súly esetén merülne ez fel bennem, de az sem feltétlenül jelentené azt, hogy nem elég a tej, lehet szimplán genetika is, vagy hogy többet kellene mellre tenni stb.
Nem
Miért függene össze a súlya a pótlassal?
Nyugodtan szoptasd 6 hónapig pótlás nélkül, ha gyarapszik rendesen
Azért gondolkodtam el rajta, mert szüleim szerint már nagy a gyerek ilyen súllyal és adjak neki mást. Nem hiszik, hogy elég lehet neki a tejem.
Védőnő azt mondta, hogy 4 hónapos kortól el lehet kezdeni, de én ahogy a neten utánanéztem, mindenhol azt írják, hogy ne adjak neki mást, ha gyarapszik.6 hós koráig ajánlják a kizárólagos szoptatást, mivel ha korábban elkezdek szilárd ételt adni neki, kevesebb lesz a tejem.
Azt nem szeretném.
Ezért itt is feltettem a kérdést.
Extrém esetben születnek babák 5 kg feletti súllyal is. Szüleid szerint akkor őket születésüktől fogva krumplival meg almával kellene kínálgatni?
Ne hallgass rájuk, a babád szép gyarapodása pont azt mutatja, hogy elég neki a tejed :)
Én a 4 hónapos korban kezdett hozzátáplálást egyébként csak tápszeres babák esetében hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!