Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől lehet, hogy a baba nem...

Mitől lehet, hogy a baba nem tátja nagyra a száját?

Figyelt kérdés
5 hetes a fiam, ha éhes is, vagy semennyire, vagy csak nagyon picit nyitja ki a száját szopizni. Hiába érintem meg a felső ajka felett a mellemmel, hiába várok picit, előbb kezdi biggyeszteni a száját és sírni, minthogy kinyissa. Vagy hogy egy percig csak kapálózik, aztán sírni kezd, de résnyire sem nyitja ki a száját. Így elég macerás megetetni, főleg éjszaka. Enni azt tud így is, nagyon szépen hízik, csak nem tudom, hogy nekem esetleg emiatt fájhat - e a mellbimbóm. Akarok menni vele Dévényeshez, de addig is, volt valakinek hasonló? Lehet ezzel valamit csinálni, vagy ő csak ilyen, és amíg hízik szépen, addig nem baj?
2023. okt. 24. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mìg hìzik, nem nagy baj, de èrdemes megnèzetni. Fàjhat ettől a mellbimbòd. Arcizmàval lehet gond, esetleg tùl feszes.
2023. okt. 24. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ásítani sem szokott?

Azért kérdem , mert ezek ösztönös cselekedetek.

Ha nem ásít, és bömbölés közben sem nyitja a száját, én minimum a védőnőnél rákérdeznék!

2023. okt. 24. 15:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Ásításnál és sírásnál is ilyen picire nyitja a száját. A védőnőt kérdeztem, de sosem válaszol semmilyen kérdésre, mindig csak annyit mond, hogy "hm". Ez a feszesség jutott eszembe nekem is. Devényes után keresek egy szoptatási tanácsadót, hátha a kettő együtt már meg tudja oldani. Amíg nincs gond a hízással, én sem aggódom, a mellem sem fáj vészesen, csak nyugodtabb lennék, ha sikerülne ennek a végére járni. És nagyon szeretnék már békésen szoptatni, nem küzdeni, hogy kb levadászhassam a gyereket a mellemmel. :D Második baba egyébként, úgyhogy az én oldalamról az elmélettel szerintem nincs gond, sok videót néztem, hogy mit hogy kell szabályosan csinálni és úgy csinálom, de ez a nyitás egyszerűen nem megy. Köszi a válaszokat!
2023. okt. 24. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Fiammal volt hasonló. Tesója miatt egyből látta gyógytornász, nem izomtónuszavar volt az ok. Bár tény, az is lehetett volna. Neki egyszerűen "hozzá kellett nőnie" a feladathoz. Amikor nagyobb lett, simán be tudta kapni, csak az első heteket kellett végig kínlódni.

Tanácsadó is látta.

2023. okt. 24. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!